Bakgrunnen er svake resultater over flere måneder. Det startet med tre strake tap i EM og kulminerte med 1-6-nederlag borte mot Nederland i VM-kvalifiseringen tirsdag.

Etter stortapet har Günes fått knallhard kritikk.

Tyrkias største avis Hürriyet skriver at det torsdag formiddag pågår et krisemøte, og at det er mer sannsynlig at Günes får sparken enn at han fortsetter i jobben.

Norges sjef Ståle Solbakken uttalte tirsdag at han var overrasket over at Tyrkia røk på et så stort tap mot Nederland.

- Det sier kanskje litt om at den jobben vi gjorde mot Nederland var enda sterkere enn det vi tenkte rett etter kampen, uttalte Solbakken.

Nederland topper puljen på bedre målforskjell enn Norge. Disse to lagene er to poeng foran Tyrkia. Det gjenstår fire kamper for alle lag i puljen.

8. oktober venter Tyrkia borte i det som vil bli et brennhett oppgjør i Istanbul, men tyrkerne fikk en verst tenkelig oppladning til kampen mot Norge som følge av at begge de to stopperne Çağlar Söyüncü (Leicester) og Ozan Kabak (Norwich) må stå over kampen med karantene.

- Jeg synes Söyüncü er god. Jeg er usikker på om Kabak hadde vært i førsteelleveren, sier Solbakken om de tyrkiske suspensjonene.

Han tror imidlertid det ikke har mye å si for kampbildet som venter om en måned.

- Nei, det tror jeg ikke. De har et par-tre andre gode stoppere, blant annet Demiral, så det tror jeg ikke har noe innvirkning på det taktiske, sier han til Nettavisen.

- Sjansen er der, men det hadde den vært uavhengig av hva Tyrkia gjorde mot Nederland, sier han om Norges muligheter.

Gruppevinneren får direkte VM-plass, mens toeren går inn i en omspillsfase.

(©NTB)