Gå til sidens hovedinnhold

Kristiansund-Kastrati når han får høre sin egen statistikk: - Det er ganske sykt

Tabelltips-intervjuet:

I 2018-sesongen stoppet KBK-stjernen på hele ti gule kort. Året etter hadde hardhausen endret det hele dramatisk.

TABELLTIPS ELITESERIEN:
12.-plass: Kristiansund

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Flamur Kastrati?

- Jeg tror vi blir et godt og stabilt lag, som blir vonde å møte. Målet er å bli et av de ekleste lagene å møte, og med det som utgangspunkt burde vi kunne klare å plukke mye poeng. Vi jobber alltid for å bli bedre, og så får vi se hvor langt det går. Men dersom vi klarer å gjenskape det vi har klart de foregående årene, så skal vi klare å ende på samme plass eller bedre også i år.

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?

- Jeg vil si hele laget. Vi er så godt som lag. Vi er så solide når alle er på, og det har gjort oss så sterke. Jeg vil si at laget er den beste spilleren.

- Hvem tror du vinner Eliteserien og rykker ned fra Eliteserien i år, og hvorfor?

- Det er vel Molde eller Rosenborg, tipper jeg. De har vært flaggskipene og så gode over i tid. I tillegg har de så gode spillere i flere posisjoner, og i en tett periode med kamper som kommer nå så har det nesten ikke noe å si hvem de stiller med fordi de har så gode spillere. Jeg har ikke peiling på hvem som rykker ned, det er så åpent og vanskelig å spå slikt.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli årets store profil - og hvorfor?

- Jeg tipper det blir enten Magnus Wolff Eikrem eller André Hansen. Det er fordi de har levert på et så høyt nivå tidligere, og er så viktige for sine respektive lag. De har en aura som smitter over på resten, og begge har vunnet trofeer. De vet nøyaktig hva som kreves, så jeg tipper det blir en av dem.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Det er mange fine trenere og som jeg har hørt mye positivt om. Jeg har både hatt Lars Bohinen og Martí Cifuentes. De er gode trenere på forskjellige måter, men felles er at de er gode på å formidle og å få spillerne til å gjøre det de ønsker. Samtidig får de det beste ut av spillerne på sine måter. Det er de jeg har hatt, så det er de det er lettest å snakke om.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Eliteserien du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)

- Hva er et talent, da? I Norge er du jo talent til du er 29. Jeg spilte mot han indreløperen til Rosenborg som var i England. Tagseth. Han så veldig spennende ut. Han var så voksen i spillestilen, han hadde god frekvens og var fremoverrettet i spillestilen. Han skjønte ting, kombinasjonene og det taktiske aspektet virket det som han tok. Jeg er spent på ham.

- Hva er det beste og verste med å leve av å være eliteseriespiller?

- Alt er veldig bra. For det første, så er du med på å bygge en stor greie i Norge, og noe veldig mange i Norge følger med på. Du er én av mange som skal bidra til at produktet blir bra, og det synes jeg er veldig gøy. Det verste er at vi ikke kan ha tilskuere på tribunen nå. Men det er mye positivt i norsk fotball! Man skaper et godt produkt, og for veldig mange barn får man være et forbilde. Det er gøy å være et forbilde, fordi det holder deg skjerpet. Det beste er å være et godt forbilde og gi et godt produkt, det verste er at vi ikke har supportere på tribunen per dags dato.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Eliteserien i år?

- Den største grunnen er at vi har fryktelig mange gode fotballspillere, det er mange ligaer som ser opp til oss. De ser norske spillere og vet at det er kvalitet der. Det er flere som kommer frem og blir solgt for flere millioner. Når de drar ut så klarer de seg godt, og nå er også landslaget på et veldig høyt nivå.

- Nesten alle i startoppstillingen starter også for sine respektive klubber, og norsk fotball er på vei opp, dersom vi ser bort fra denne krisen. Kvaliteten er blitt høyere, og flere utenlandske klubber følger med på det. Vi har mye x-faktor i spillerne våre, og det tror jeg supporterne synes jeg er gøy å se. Man går på kamp for å se en spiller som lager show.

- Vi får se om det blir mye show i starten av sesongen. Jeg tror ikke det blir så mye av det. Lagene skal komme i gang, og den som løper og vil mest vinner i starten. Det er nok en del enkeltmannsprestasjoner som avgjør, og jeg tror ikke det blir mye finspill. Men vi får se.

- I en av de første treningskampene før korona banket du inn et hat-trick mot RBK. Hvor kjipt var det serien ble utsatt når du var i så god form?

- Jeg har vist at jeg fortsatt er i god form, og det er veldig deilig for meg. Jeg var litt redd for at formen skulle forsvinne. Man kan trene så hardt man vil, men du får ikke de kampbevegelsene. De siste to ukene så har svaret vært at jeg har et veldig godt utgangspunkt, og jeg føler meg veldig bra. Jeg er i god fysisk form, og ballen sitter som limt til føttene. Hittil ser det bra ut, og så får vi håpe det blir enda bedre inn mot sesongen.

- Det var mye snakk om Vålerenga, men Dag-Eilev Fagermo helte litt kaldt vann på det da han nevnte skader. Hva tenkte du om den kommentaren?

- Jeg har ikke så mange tanker rundt det. Jeg kjenner han ikke, og han kjenner ikke meg. Det blir bare synsing. Jeg tenker ikke så mye på det når folk snakker sånn. Alt jeg vet er at jeg skal møte Vålerenga to ganger i år, så vi får se hva som skjer da. Man blir selvsagt mer giret opp av slike kommentarer, men det skal være kontrollert galskap. Man skal ikke bli idiot av sånt, så får vi se hva det blir til. Å komme med slike kommentarer, og å fyre litt opp, det er bare kult.

- Var du i det hele tatt nær en overgang til Vålerenga?

- Jeg har aldri hørt noe fra Vålerenga, og jeg har aldri snakket med Vålerenga. Jeg vet at de hadde samtaler med agenten min, men det var ikke noe om kontrakt. Vi har ikke snakket med dem om noe som helst. Hvor de ryktene kom fra må ha vært fra Oslo et eller annet sted. Alle oslogutter har tidligere ønsket å spille i Vålerenga, det kommer jeg ikke til å legge skjul på. Samtidig har Kristiansund gitt meg så mye. Jeg har prestert på et høyt nivå her, og er godt likt her. Om Vålerenga ønsker å hente meg, så må de nok ut med noen kroner. Det er ikke bare for meg å gå gratis. Som oslogutt vil du være nære Oslo, det er ikke noe å legge skjul på. Jeg har et år igjen av kontrakten her, og så får vi se hva som skjer.

- Til syvende og sist, så er det beina mine som velger neste destinasjon. Det er ikke bare å ha det i kjeften, man må vise det beina også. Det føler jeg at jeg har vist de siste tre åra.

- Du er kjent som en råtass, og en som spiller med hjertet utenpå drakta. I 2019-sesongen stoppet du på ett gult kort. Er det en myte at du er så hardhaus?

- En myte og en myte ... det handlet nok mer om at jeg gjorde det enkelt for dommerne å gi meg kort. Det var overdrevne målfeiringer og å kaste vekk ballen. Litt slike ting. I tillegg hadde du det harde spillet som ga et feil bilde av meg. Jeg spiller hardt, men fair. Det var mange situasjoner i fjor der jeg fikk frispark i mot meg da jeg følte duellene var femti-femti. Men da ble det kun frispark i mot, og ingenting annet. Begge går tøft i, og en går litt hardere i duellen. De dumme gule kortene er utelatt, og derfor er det så få. Jeg spiller tøft, men ikke stygt.

- Du hadde ti gule kort sesongen før?

- Når du sier det, så tenker jeg at det er ganske sykt. Men jeg sitter ikke med dette i Word og lager statistikk. Det er din jobb! Men når du sier, så er det ganske sykt at jeg hadde ti gule kort som spiss. Men om du tar en titt på de gule kortene, så vil du se at det var mye dumme greier. Om du fjerner de dumme gule kortene, så er det det kanskje ett til fire gule kort jeg har, istedenfor mellom åtte og ti. Det er altfor mange gule kort for en spiss. Det skader ikke bare meg, men laget å ha alle de kortene.

- De kortene jeg har fått, slik jeg husker, har blitt riktig idømt. Jeg har ikke følt meg urettferdig behandlet. Men idiotiske valg har resultert i gule kort. Det er ikke sånn at jeg har vært uenig i alle de gule korta jeg har fått, sier han.

KRISTIANSUNDS TRENINGSKAMPER:

Kamper spilt før korona-pandemien:

1. februar: Horsens - Kristiansund 1-2 (Bye, Coly)
8. februar: Kristiansund - Molde 1-1 (Coly)
14. februar: Kristiansund - Rosenborg 3-1 (Kastrati x3)
19. februar: Kristiansund - Brattvåg 0-3
28. februar: Ranheim - Kristiansund 3-0

Kamper spilt etter korona-pandemien:

4. juni - Molde - Kristiansund 4-2 (Bye, Moumbagna)
9. juni - Lillestrøm - Kristiansund 1-1 (Kastrati)

OVERGANGER:

INN:
Amin Askar (Sarpsborg 08)
Ivar Furu (Ranheim)
Faris Pemi Moumbagna (Rainbow FC)
Ousseynou Cavin Diagne (Club Brügge)
Olaus Skarsem (Rosenborg)
Horenus Tadesse (Levanger)

UT:
Jesper Isaksen (Stabæk)
Torgil Gjertsen (Wisla Plock)
Amidou Dop (Adanaspor)
Henrik Gjesdal (Start)
Meinhard Egilsson Olsen (B36)
Simon Alexandersson (Öster)

Kommentarer til denne saken