Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CrossFit

Kristin Holte kom på fjerdeplass i CrossFit-EM

FJERDEPLASS: Kristin Holte etter at det ble klart at hun hadde havnet på fjerdeplass 
FJERDEPLASS: Kristin Holte etter at det ble klart at hun hadde havnet på fjerdeplass  Foto: CrossFit
Sist oppdatert:
Kristin Holte var regjerende mester i CrossFit-EM, men klarte ikke å gjenta bragden.

Kristin Holte endte på fjerdeplass i CrossFit Europe Regional, etter at seks økter over tre dager var fullført i Berlin.

Dermed klarte ikke Holte å forsvare EM-tittelen hun sikret seg i fjor. En fjerdeplass er uansett godt nok til å kvalifisere seg til CrossFit Games – VM – noe som var det viktigste for Hokksund-jenta denne helgen.

- Hovedmålet var å kvalifisere seg til Games, det er egentlig det eneste som betyr noe, sier Holte til Nettavisen.

- Men jeg driver jo ikke med dette for å bli nummer fire, så det er klart jeg ikke er helt fornøyd, legger 32-åringen til.

Les Det store intervjuet med Holte: Da Johnsrud Sundby møtte Kristin til duell, var det ingen tvil: - Jeg er ikke i nærheten

Annie Thorisdottir, med to VM-titler i beltet fra før, tok med seieren hjem til Island. Det er sjette gang den islandske CrossFit-profilen vinner EM. Laura Horvath fra Ungarn tok andreplassen foran islandske Sara Sigmundsdottir.

Kristin Holte (32).

Den europeiske regionen er blant de sterkeste og det er ventet disse fire vil kjempe om topplasseringer i VM i august. Det er femte gang Kristin Holte kvalifiserer seg til VM.

Ledet

Holte lå på førsteplass før siste dag av EM, etter hun blant annet vant den tredje øvelsen. En åttendeplass i søndagens første økt, gjorde imidlertid at hun falt til fjerdeplass sammenlagt.

Holtes forsprang før siste dag kunne imidlertid vært større. På tre av øvelsene var Holte bare et par sekunder bak en bedre plassering, noe som ville gitt henne flere poeng.

Hokksund-jenta trengte uansett hjelp fra andre i den siste øvelsen for å kunne ta hjem EM-tittelen for andre året på rad. Det gikk ikke.

Les også: Dette er CrossFit

Holte kom på femteplass i øvelsen som bestod av tauklatring og thrusters. Dermed havnet hun på like mange poeng som Sara Sigmundsdottir, men den islandske jenta tok tredjeplassen ettersom hun vant to øvelser, mens Holte måtte nøye seg med én seier.

De andre norske kvinnene som deltok i EM, Synne Krokstad og Hanne Nilsen, endte på henholdsvis 19. og 26. plass.

Se video av Kristin Holtes reaksjon når hun ser Petter Northug prøve CrossFit:

Norsk lag vant

Norge imponerte i årets lagkonkurranse. «Maxpuls Spartans» fra Trondheim var blant favorittene og levde opp til forventningene. De sikret seg førsteplassen og kvalifiserte seg dermed til Games for andre år på rad.

«Team RXperformance» fra Åsane fullførte den gode norske innsatsen ved å komme på tredjeplass. Det er første gang laget kvalifiserer seg til VM, og også første gang Norge er representert med to lag.

Ingen norske utøvere hadde klart å kvalifisere seg til i herreklassen.

Regionals er del to av konkurransen for å finne «verdens best trente» mann og kvinne. Konkurransen starter med CrossFit Open, der alle kan delta. De med beste resultat går videre til regionale konkurranser, før de aller beste møtes til CrossFit Games – VM – i august.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!