23-åringen vant sprinten i franske Les Rousses. Emma Ribom ble nummer to, mens Maja Dahlqvist tok tredjeplassen.

– Det føles kjempebra. Det var gøy. Jeg følte meg bra, så er det jo ekstra motiverende når det er mange svensker i finalen der, smilte sprinteren lurt etter at seieren var i boks.

Stavås Skistad slo gjennom i 2019 og har siden hatt en trøblete vei mot lørdagens bragd.

– Jeg har vært nødt til å være tålmodig. Jeg håper dette bare er starten, fortsatte hun.

Blir advart

I et intervju med Viaplay etter målgang innrømmer sprinteren at planen var at formen skulle være på topp under VM og ikke allerede nå. Hun virket imidlertid klar på at medalje likevel er målet under mesterskapet. Det har foreløpig ikke blitt delt ut billetter, men etter lørdagens konkurranse fremstår Stavås Skistad som selvskreven.

Det var imidlertid ikke bare skiløperen selv som presiserte at formen var kommet i tidligste laget. Svenske Linn Svahn var rask med å påpeke at det ikke er nå utøverne skal være i form.

– Jeg har forsøkt å vinne den siste sprinten før VM tidligere og da gikk det veldig dårlig for meg, så jeg prøver meg på en annen taktikk i år.

Så dette er farlig for Skistad?

– Jeg kjenner at jeg har en del å hente, det tror jeg flere har. Det er en måned til det gjelder, advarer det svenske skiesset.

Svahn hyller likevel sin norske konkurrent etter verdenscupseieren.

– Det er imponerende. Hun var sterkest i dag. Vi er fire i finalen, men vi tar ikke seieren, så vi får bare «level up» når det virkelig gjelder.

– Maktdemonstrasjon

Det var kun Kristine Stavås Skistad som tok seg til finalen blant de norske kvinnene. Konnerud-jenta var best i prologen og hadde sett sterk ut gjennom heatene i Frankrike.

I finalen tok 23-åringen teten ut fra start og virket sulten på karrierens første verdenscupseier. Hun fikk imidlertid hard konkurranse av fire svensker og en amerikaner. Det var likevel ingen som kunne stoppe sprinteren, som gikk kontrollert inn til seier.

– En maktdemonstrasjon, utbrøt Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug underveis i rennet.

– Hun har noen fartsressurser vi nesten aldri har sett i damelangrenn, fortsatte han.

Les også: Utøverkomiteen beklager i Russland-saken: – Burde utført et mer systematisk kartleggingsarbeid

Flere røk i kvartfinalen

Det var ikke alle de norske løperne som hadde en like god dag lørdag. Blant annet røk både Maria Hartz Melling og Mathilde Myhrvold i kvartfinalen, etter at de hektet underveis i løpet.

På herresiden gikk også Erik Valnes på trynet i siste sving i sin kvartfinale.

– Dumt spørsmål, svarte 26-åringen da Viaplays reporter spurte hva han følte etter at konkurransen var over.

Det var en tydelig skuffet Valnes som så semifinalen ryke like før oppløpet.

Les også: Johannes Høsflot Klæbo spurtslått i Les Rousses – Pål Golberg nummer tre

Utelukker VM

Skuffet var også Sindre Bjørnestad Skar, som heller ikke tok seg lenger enn til kvarten. Bærumsmannen mener med det at han ikke får billett til årets høydepunkt i Planica om få uker.

– Det er nok kjørt det. Jeg skal ikke gå noe VM-sprint, nei. Det har jeg ikke gode nok resultater til i år. Jeg har gått fort i feil skirenn, uttalte Skar til Viaplay.

Lørdagens konkurranser var viktige med tanke på uttaket til det kommende mesterskapet.