RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Kristoff: - Jeg hadde ingen sjanse

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff snakker ut om søndagens blodige velt til procycling.no.

HORSENS (procycling.no): Kun én høyresving gjensto før rytterne skulle spurte om seieren på den første fellesstarten i årets Giro d’Italia.

Et sammenstøt mellom franske Geofferey Soupe og nederlandske Theo Bos, fikk brutale følger for Alexander Kristoff.

24-åringen fikk et ublidt møte med publikumsbarrierene, da Rabobank-rytteren mistet kontroll over sykkelen og rev med seg nordmannen i fallet.

- Det går greit med meg. Jeg må se an litt hvordan beina føles i dag. Er alt bra kommer jeg til å prøve meg, men det er klart det blir tøft, fortalte en smilende Kristoff da procycling.no snakket med ham før etappestart i Horsens, mandag formiddag.

- Jeg var skuffet, selvsagt
TV-bildene viste en blodig nordmann med tydelige smerter, i sekundene etter at Mark Cavendish gikk fram og tok etappeseieren.

- Hva gikk gjennom hodet ditt etter krasjen?

- Nei, jeg var skuffet, selvsagt. Jeg følte jeg kunne få til en god spurt der. Det var en god sjanse for meg, og nå vet jeg at det kommer til å bli vanskelig å hevde seg når jeg har hatt en krasj i tillegg. Det er surt å starte giroen på den måten, sier Stavanger-gutten.

I stedet for en mulig seremoni på podiet, ble nordmannen tatt hånd om av legepersonell i Herning. Etter et kort besøk i ambulansen, ble han kjørt videre av en Katjusja-bil.

Det ble heldigvis ikke konstatert noen brudd hos nordmannen, noe som gjør at han også var til start før den tredje etappen i rittet.

- Fikk ikke kuttet svingen slik jeg skulle
Så hva var det egentlig som gikk galt i den skjebnesvangre svingen?

- På bildene ser jeg at jeg ikke har noen sjanse. Theo Bos sklir ut av svingen og kjører meg rett ned, så jeg kunne ikke gjort noe annerledes, sier Kristoff.

procycling.no snakket også med Rabobanks Theo Bos om dette ved starten i Horsens.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR TIL START: Alexander Kristoff skal kjenne på beina og vurdere å kaste seg ut i kampen mot etappeseier på nytt under mandagens giroetappe.
KLAR TIL START: Alexander Kristoff skal kjenne på beina og vurdere å kaste seg ut i kampen mot etappeseier på nytt under mandagens giroetappe.

Bos fortalte til nederlandske medier at han merket at William Bonnet (FDJ-Big Mat) prøvde å manøvrere seg fram i feltet, men at han ikke trodde det utløste velten.

Til procycling.no sier han følgende:

- Det var en tøff spurt, sier han på spørsmål om hvordan han opplevde spurten.

- Vi kom litt raskt inn i svingen, og noen kom «under meg», presset meg litt ut og da kjørte jeg rett inn i hjulet til mannen foran meg (Kristoff).

- Så du hadde ingen sjanse til å stoppe før du traff Kristoff?

- Nei. En rytter fra FDJ presset meg ut, og da hadde jeg ingen sjanse til å kutte svingen slik jeg skulle, sier Bos til procycling.no.

Ble upopulær i Tyrkia
28-åringen har en bakgrunn som banesyklist, og er derfor vant til å manøvrere sykkelen sin på små flater i høy hastighet. Denne gangen gikk det imidlertid galt.

Bos pådro seg for øvrig en stygg ripe i lakken under 2009-versjonen av Tyrkia rundt. Den gangen dro ned sammenlagtleder Daryl Impey foran spurten på den avsluttende etappen.

Nederlenderen fikk en måneds utstengelse for den episoden. Du kan se hendelsen i videovinduet under:

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere