*Nettavisen* Sport.

Kristoff: - Jeg har slitt med det i tre dager

Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

Venter tøff kamp på veien til Paris.

16.07.13 13:33

VAISON LA ROMAINE/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff startet sin Tour de France-karriere med en flott andreplass i Bastia.

En fjerdeplass og tre sjetteplasser har det blitt siden den gangen. Men de siste dagene har vært tyngre for Kristoff, blant annet merket han trøbbel opp Mont Ventoux.

- Det var fint helt til det var fem kilometer igjen. Da fikk jeg problemer med magen. Jeg har slitt med den de siste tre dagene, siden etappen vi kjørte i Lyon, sier Kristoff til procycling.no på tourens andre hviledag.

- Jeg har følt meg dårlig, men det har sikkert med fordøyelsen å gjøre også. Jeg slet i Lyon og følte meg ikke bra i sidevinden.

- Helt konge
Før magetrøbbelet meldte sin ankomst, nøt Kristoff turen opp mytiske Mont Ventoux.

- Det var mye folk. Det var norske flagg overalt. Før jeg fikk vondt i magen var det helt konge, sier han.

Nå venter en snau uke med knalltøffe stigninger i Alpene før avslutningen i Paris.

- Det blir en kamp for å klare tidslimiten de neste dagene. De to neste dagene håper jeg skal gå greit, da er også tidsgrensen raus. Men så kommer det tre monsterdager som blir harde å komme seg igjennom. Da må man bite tennene sammen, forteller den norske sprinteren.

- Målet er tidslimit hver dag fram til Champs-Élysées, der målet er å vinne, sier Katusha-rytteren.

- Froomeer ren
Nordmannen har selvsagt fått med seg alt styret rundt sammenlagtleder Chris Froome. Han skulle gjerne vært foruten mistankene.

- Det er synd. Han er en litt annen type enn Armstrong var. Han var sterk og hadde store muskler, og kjørte like fort. Chris ser ut som en klatrer. Han ser ut som et levende skjelett. Man skjønner at det går fort oppover. Han kjører veldig sterkt på flatene òg, så han er veldig sterk. Jeg tror Sky har rent mel i posen. Edvald forteller at alt er veldig strukturert der borte, og at de jobber strukturert for å få til dette. Jeg håper og tror at han er ren, forteller Kristoff.

KOMMENTAR: Den gule mistanke

Katjusja-rytteren er mektig imponert over det briten har levert hittil i årets Tour de France.

- Det så ut som han var dobbelt så sterk som alle de andre. Det så omtrent ut som han hadde elsykkel da han støtet. Han er utrolig bra og er desidert sterkest i Tour de France, sier Kristoff om Froomes prestasjon opp Mont Ventoux, avslutter nordmannen.

Den 16. etappen av Tour de France føler du LIVE på procycling.no!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag