RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff: - Jeg trodde ikke det skulle bli avgjørende

HAVNET BAK: Alexander Kristoff mistet en av de beste sjansene til å vinne en Tour de France-etappe søandag.
HAVNET BAK: Alexander Kristoff mistet en av de beste sjansene til å vinne en Tour de France-etappe søandag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
André Greipel tok etappeseieren på andre Tour de France-etappe.

Søndagens etappe av Tour de France var på papiret en av de beste sjansene Alexander Kristoff hadde til å vinne en etappe i årets ritt.

Slik gikk det imidlertid ikke for den norske spurtstjernen. Rivalen André Greipel tok seieren hårfint foran Petera Sagan fra en mindre gruppe i front. Der klarte ikke nordmannen å komme seg med.

- Jeg satt egentlig foran, men plutselig veltet det seks-sju rytter foran meg. Da ga de full gass og jeg var plutselig i gruppe to. Det var surt, for jeg følte meg bra i dag, sa Kristoff til TV 2 etter målpassering.

- Det er litt uoppmerksomhet. Jeg trodde ikke det skulle bli avgjørende, men det ble det jo, fortsatte den norske spurtstjernen.

Vær og vind

Ferden utover mot dikene helt ytterst i havgapet ble mer preget av vær og vind enn mange hadde sett for seg, og en gruppe med 26 ryttere kom seg unna.

Med der satt blant andre Mark Cavendish, André Greipel og Peter Sagan, tre av Kristoff argeste konkurrenter i spurtene.

Cavendish åpnet spurten om seieren fra front, men ble passert av både Greipel og Sagan på de siste meterne. I tillegg lurte Fabian Cancellara seg inn på tredjeplass, og skaffet med det bonussekunder som ga ham gul trøye på neste etappe. 

Delte favorittene

Også sammenlagtfavorittene Chris Froome og Alberto Contador fikk forsprang på sine tøffeste konkurrenter Vincenzo Nibali og Nairo Quintana. I gruppe to ble også Rohan Dennis, som hadde den gule trøya etter tempoen som åpnet touren lørdag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DISTANSERT: Nairo Quintana (til høyre) tapte tid etter å ha havnet bak splitten i vindfulle Nederland.

Avstanden mellom gruppene lå lenge på runt et minutt, men viste seg etter hvert å bli umulig å hente inn for dem som havnet på etterskudd.

Edvald Boasson Hagen var ikke med i noen av de to første gruppene. MTN-profilen fikk med det en ny skuffende dag på sykkelsetet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere