Kristoff: - Jeg var helt ferdig

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Alexander Kristoff maktet ikke svare da Mark Cavendish spurtet inn seier.

26.02.12 18:00

Alexander Kristoff har funnet seg godt til rette på sitt nye lag Team Katjusja.

Både lørdag og søndag ble han funnet en startplass verdig under henholdsvis Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.

- Jeg føler meg sterkere enn i fjor på samme tid, men jeg mangler fortsatt litt for å henge med i dette selskapet, innrømmer Alexander Kristoff overfor procycling.no.

Etter at Denis Galimzyanov meldte forfall var Kristoff tiltenkt en opptrekkerolle for Alexander Porsev. Men russeren var ikke til stede da skulle avgjøres, dermed kunne Kristoff styre sitt eget løp.

Kjempeposisjon før spurten
Avslutningen i Kuurne-Brussel-Kuurne skulle i utgangspunktet passe nordmannen godt, men med 200 kilometer i beina lørdag var nordmannen pinne stiv da Mark Cavendish (Sky) avgjorde løpet til sin fordel.

Les også: Ingen kunne passere Cav

- Beina var skikkelig tunge hele dag egentlig. På Oude Kwaremont ble jeg kjørt av, sammen med Vegard Stake Laengen blant annet, men jeg kom meg tilbake.

- Jeg var i kjempeposisjon før spurten gikk, men da hadde jeg allerede brukt opp kreftene. Jeg satt på hjulet til (André) Greipel, som nok startet litt for sent. Jeg hadde uansett ikke noe spurte med, jeg satt bare på setet og kjempet meg inn til en niendeplass.

Teknisk trøbbel
Kristoff antar at lørdagens Omloop Het Nieuwsblad kostet for mye.

- Setet mitt datt ned halvveis ut i rittet i går. Da ble jeg kjørende med feil sittestilling de siste 100 kilometerne, det merket jeg i dag.

Kristoff trillet i mål 7,45 bak vinneren Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) lørdag ettermiddag. Det til tross for at han antydet følgende da procycling.no snakket med ham torsdag:

- Jeg kommer til å prøve meg lørdag, hvis jeg ikke klarer å henge med, sparer jeg kreftene til søndagen.

Neste ritt for Alexander Kristoff blir Paris-Nice, som starter førstkommende søndag. Hans sesongplan finner du her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.