*Nettavisen* Sport.

Kristoff: - Kan signere under Tour de Suisse

Foto: Trond Reidar Teigen (www.procycling.no)

Interessen er stor rundt den norske 25-åringen.

29.05.13 15:40

RadioShack, Astana, Argos Shimano og Ag2r står først i køen av beilere som har vist interesse for Alexander Kristoff via hans agent.

Samtidig har 25-åringen mottatt et lukrativt tilbud om en toårsavtale fra hans nåværende arbeidsgiver, Katjusja.

Kristoff vurderer nå å ære laget som viste ham tillit etter at han ble fristilt av BMC Racing på sensommeren i 2011.

- Dersom det ikke skulle dukke opp et supertilbud et annet sted, ser jeg for meg å fortsette i Katjusja. Jeg skal snakke med Vjateslav Ekimov (lagets manager, red.anm.) under Tour de Suisse, så kanskje signerer vi der, sier Kristoff til procycling.no.

Samarbeider med finne
Etter en knallsterk klassikersesong inngikk Kristoff et samarbeid med finske Joona Laukka som også Gabriel Rasch benytter seg av.

Nå forsøker han og Team Kristoff å finne den rette timingen for å binde seg til et lag de neste to årene.

- Ser du det som mest sannsynlig at du går inn i Tour de France med nytegnet kontrakt?

- Jeg vet ikke. Jeg har lyst til å se an hvordan jeg gjør det i Tour de Suisse, og ta en avgjørelse underveis. Det er noe jeg må diskutere med Joona og Stein (Ørn, Kristoffs stefar og trener, red.anm.). Det kan være en mulighet å skrive under før touren, men også legge inn en slags bonus dersom jeg vinner en etappe i Frankrike senere i sommer.

- Hva taler for Katjusja?

- Jeg synes jeg kan gi litt tilbake til dem, når de har satset så mye på meg. De har hatt tro på meg de siste to årene, og jeg hadde ikke vunnet så mye før jeg kom hit. Jeg har fått kjøre rittene jeg vil, og de har gitt meg støtten og friheten jeg vil ha, sier Kristoff som tror støtten rundt ham vil øke dersom han forlenger med russerne.

Oppkjøring i Sveits
Team Kristoff trener for tiden i hjemtraktene i Stavanger. I forrige uke ble det simulert etapperitt med seks-syv timer på sykkelen daglig og rundt 200 kilometer. Mandag trente han spurt med bilpes (for å simulere en massespurt i stort felt) sammen med blant annet Kristian Dyrnes, Tormod Hausken Jacobsen og Hoelgaard-brødrene.

Før Tour de Suisse skal han også sykle GP du Canton d’Agrovie i Gippingen.

At det blir sveitsisk oppkjøring på Kristoff, har med hans egen motivasjon på sykkelen å gjøre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trond Reidar Teigen

- Jeg har større sjanser til å vinne en etappe i Tour de Suisse. Det flere etapper der hvor det blir en større gruppe inn til mål, enn i Critérium du Dauphiné. For min egen del synes jeg dét er morsommere enn å sykle for å henge med i grupettoen.

Samtidig får han nok bakker i Sveits til å overleve Tour de France i juli måned.

Slipper unna treningsleir
De som kjører det franske rittet, blant annet Joaquim Rodriguez og Daniel Moreno, skal videre på treningsleir i Spania før touren.

For Kristoffs del blir det kun hjem til Norge og NM i Grimstad.

Der håper han selvsagt også å vinne.

PS! I henhold til det internasjonale sykkelforbundets regelverk skal ikke overganger offentliggjøres før etter 1. august. Før den tid skal man heller ikke forhandle om personlige betingelser, men det siste har nok skjedd i Tour de France-historiens løp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.