Kristoff: - Kunne vunnet i dag

Foto: Espen J. Lee (procycling.no)

Men Alexander Kristoff klarte ikke å tukte tyskerne på hjemmebane.

25.08.13 18:49

Tyske John Degenkolb, Argos-Shimano, vant Vattenfall Cyclassic etter et tett spurtoppgjør med landsmannen André Greipel og Alexander Kristoff, som endte på en tredjeplass.

- Jeg satt veldig bra plassert på slutten. Jeg fikk god hjelp på slutten, og kom i fin posisjon på hjulet til Greipel og Degenkolb. Selv om jeg var veldig bra med, ble jeg litt sperret på slutten. Jeg tror jeg kunne vunnet i dag. Jeg hadde mer å gå på, men fikk ikke spurtet før det var 50 meter igjen, sier Alexander Kristoff til procycling.no

Thor Hushovd var lenge godt plassert i spurten, men ble sperret mot slutten og endte på en åttendeplass. Kristoff har kjørt løpet før, og var oppmerksom på den trange finalen.

- Jeg var kanskje litt tidlig framme i spurten, men det er en veldig trang finale i Vattenfall. På taktikkmøte før start sa jeg at det viktigste var å komme seg fram, selv om det kanskje var litt tidlig. Vattenfall er et løp jeg har kjørt veldig bra i flere ganger, og var et av hovedmålene i høstsesongen. Jeg er veldig fornøyd med en god plassering nå, og jeg ser fram mot resten av sesongen, sier Kristoff.

Slik skjedde det
Med 30 kilometer til mål tok Sep Vanmarckere, Belkin, iniativ. Han fikk med Ian Stannard; Team Sky, Niki Terpstra; Wouter Poels; Vacansoleil, Omega Phama-Quickstep, og åpnet raskt opp en større luke.

I bunnen av løpets siste bakke, Waseberg, klarte en gruppe på fem mann ledet av Euskatels Gorka Izagirre å tette luken frem. Til tross for 25 sekunders ledelse i bunn av bakken, var det kun Niki Terpstra som holdt en brukbar ledelse over toppen.

Med drøyt syv kilometer igjen til mål ble også også Terpstra oppskriftsmessig hentet av spurtlagene, som gjorde opp om seieren.

Edvald Boasson Hagen vant rittet i 2011.

Resultater

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.