*Nettavisen* Sport.

Kristoff: - Mulig å kjempe om seier

Foto: Erling J (Post Danmark rundt)

To nordmenn sykler nyskapning fra Tour de France-arrangøren.

31.08.12 10:44

Fredag står den norske duoen Vegard Stake Laengen (Team Type 1) og Alexander Kristoff (Katjusja) på startstreken i den første utgaven av World Ports Classics.

Det ASO-arrangerte todagersrittet starter med en etappe fra Rotterdam til Antwerpen. Rytterne følger ruten over dikene i Middelburg.

I dette området er det ofte mye vind. Giroen kjørte over disse veiene i 2010, og det ble fullstendig kaos med velt og splitt i feltet den gangen.

Dagen etter returnerer rytterne fra belgiske Antwerpen til Rotterdam i Nederland. Forskjellen er at rittet denne gangen tar en langt mer beskyttet rute i innlandet.

- Mulig å kjempe om sammendraget
Alexander Kristoff er i utgangspunktet det beste norske kortet for gode resultater.

- Jeg har vist bra form og håper jeg kan fortsette den trenden. Det er mulig å kjempe om sammendraget, sier en offensiv Kristoff til procycling.no.

Stavanger-gutten forteller at sidevinden er noe som passer han greit.

- Normalt har ikke sidevind vært det beste for meg, men jeg er ikke svak på det heller. Med den gode formen jeg har nå burde det gå bra, forteller han.

Mye av det samme som i Danmark
Katjusja kommer til start med flere av de samme rytterne som i Danmark rundt. Der van Kristoff en etappe og ble nummer fire i sammendraget.

- Det blir mye av det samme som i Danmark. Vi jobbet godt sammen og kjørte bra. Jeg tror Freire tar dette rittet også mest som trening, så jeg tror vi kjører for meg etter at jeg gjorde det bra i Danmark, forklarer Kristoff.

Maxim Belkov og Alexander Porsev er to russere som meget vel kan ende opp med å kjøre opptrekk for Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lauten, Daniel Sannum

- Formen er stigende
Vegard Stake Laengen gjorde nylig en imponerende figur i det franske etapperittet Tour de Limousin. Nå gleder han seg til et nytt ritt, etter to uker med trening hjemme i Asker.

- Det er en stund siden jeg har kjørt sidevindsløp. Det ser veldig åpent ut, så dette blir spennende. Formen er fortsatt god og stigende og jeg gleder meg til å kjøre løp igjen.

23-åringen har ikke alltid vært den beste til å holde seg foran i feltet, derfor må han jobbe med seg selv i forkant av rittet.

- Det er alltid vanskelig å komme i første vifte. Jeg må være på hugget for å komme meg med. Jeg må jobbe med meg selv så jeg er der framme, for hvis jeg kommer i første vifte så er det veldig gøy, forklarer den tidligere Joker Merida-rytteren.

PS: Eurosport sender begge rittets etapper LIVE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.