RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff ble «Årets navn»

ÅRETS NAVN: Alexander Kristoff fikk prisen som årets navn under Idrettsgallaen.
ÅRETS NAVN: Alexander Kristoff fikk prisen som årets navn under Idrettsgallaen. Foto: Terje Bendiksby (NTb scanpix)
Sist oppdatert:
Syklisten fikk annerkjennelse for sitt superår.

Alexander Kristoff ble ikke nominert i klassen «Årets mannlige utøver» og var i forkant av Idrettsgallaen usikker på om han i det hele tatt ville komme.

Lørdag var han likevel på plass på Hamar - og det skulle han ikke angre på.

Kristoff ble nemlig stemt framt av det norske folk til prisen som «Årets navn».

- Tusen takk, alle sammen. Jeg må få takke min kone, uten henne hadde jeg ikke stått her i dag. Jeg må også få takke Stein Ørn, min trener. Uten ham hadde jeg nok ikke vært syklist i det hele tatt. Sist, men ikke minst, må jeg få takke alle som har stemt på meg, sa Kristoff i sin takketale.

Også Mats Zuccarello ble hedret i form av prisen «Årets lagspiller». I et klipp takket Zucca for prisen og nevnte lagkameratene, NTG Bærum, familie og venner blant støttespillerne.

Jansrud «Årets mannlige utøver»
Kjetil Jansrud ble lørdag kåret til årets mannlige utøver og vant også utøvernes pris på Idrettsgallaen. Han takket støtteapparatet for prisene.

- I Norge er vi ekstremt bortskjemt med gode idrettsprestasjoner. Det går nesten inflasjon i alle seierne. Derfor er det å bli årets mannlige utøver noe som er stort for meg. Det er en individuell idrett, men man kommer ikke unna et godt støtteapparat. Vi har de beste trenerne, sa Jansrud på link fra Adelboden i Sveits.

Jansrud vant prisen på bekostning av Ole Einar Bjørndalen, Jørgen Graabak, Ståle Sandbech og Emil Hegle Svendsen.

I tillegg vant han utøvernes pris. Aksel Lund Svindal tok imot prisen på hans vegne.

- Jeg kjenner ham godt, jeg vet at han vil takke lagkompisene sine. Det er en lagidrett. Bortsett fra de to minuttene vi konkurrerer. Jeg er stolt av laget. Kjetil er rå. Jeg gruer meg nesten til jeg er tilbake, for han blir så vanskelig å slå, sa Svindal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere