MONTPELLIER (procycling.no): - Jeg kjenner at det ikke er favorittemperaturen min, sier Alexander Kristoff til procycling.no i Montpellier.

Det kan vi enes om når gradestokken ligger i overkant av 30 grader i skyggen.

Han har nettopp blitt slått av «de fire store» i tillegg til unge Juan Lobato (Euskaltel) i spurten.

- I dag var jeg ikke god nok, sier Kristoff etter sjetteplassen.

- Det var hard kamp om posisjonene, og jeg klarte ikke å beholde en som var bra nok. Da måtte jeg bruke mye krefter på å komme meg fram igjen, forteller han.

Savner hjelp
Kristoff mener spurtformen er bra, men at etapper som den inn mot Montpellier blir for tøffe for hans gjeldende arbeidsforhold.

- Hadde jeg hatt et lag rundt meg, kunne jeg kjempet i toppen i dag. På slike dager må du ha et lag. Du klarer ikke å beholde posisjonen uten at du har folk som kjører deg fram. Nå ser det ut som jeg ikke kan spurte, men det er fordi jeg bruker opp kreftene i forkant.

- Frustrerende?

- Det blir litt håpløst. Dersom du skal spurte fort må du sitte skjermet helt til det er 200 meter igjen. Det gjorde jeg i hvert fall ikke i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Han visste om dette før touren
Fra Katjusja-leiren kommer det ingen lovnader om mer hjelp til nordmannen i spurtene.

De kjører Tour de France for å kjempe i toppen av sammendraget for Joaquim Rodriguez. Dermed ble alle bortsett fra Kristoff kommandert til å holde lagkapteinen ut av trøbbel på en nervøs transportetappe over 176,5 kilometer.

- Alex er nødt til å spare kreftene foran finalen, og han er nødt til å klare seg på egen hånd. Han visste om dette før Tour de France, og er enig i taktikken, hevder Viatcheslav Ekimov.

- Men han slipper å hjelpe Joaquim Rodriguez, om det ikke er helt nødvendig. Og kanskje ikke da, heller, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Annet nivå enn Giro d’Italia
Dermed er Kristoff sjanseløs i kampen om den grønne poengtrøyen. Men fremdeles har han selvsagt muligheten til å reise hjem fra Frankrike med sin første etappeseier fra touren.

- Har du snakket med ledelsen om at du trenger mer hjelp?

- Det vet jo det veldig godt. Hele laget skal passe på Rodriguez, og jeg skal prøve på egen hånd. De vet at det er vanskelig, men jeg tror de er fornøyd det jeg har gjort så langt.

Han påpeker at han gjorde et bevisst valg da han droppet Giro d’Italia til fordel for Tour de France denne sesongen.

- Jeg synes touren er det største. Jeg har kjørt giroen to ganger, men dette er et litt annet nivå.

PS! Alexander Kristoff ligger fortsatt på fjerdeplass i poengkonkurransen med 111 poeng. Peter Sagan leder med 159.