Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff får all makt i klassikerne

- Vi har en diamant, sier Katjusja-sjefen.

MONTPELLIER (procycling.no): Årets perlerad av gode resultater i klassikerne, har fått Team Katjusja til å grave dypt i lommene for å sikre seg nordmannens tjenester de neste to årene.

- Ikke tenk på det. Det er et faktum at han blir hos oss, sier Viatcheslav Ekimov selvsikkert utenfor lagbussen om den nye kontrakten.

Vi får opplyst at laget i enda større grad vil bygges opp rundt Kristoff i neste års vårklassikere.

Det er for så vidt en grell kontrast i forhold til det som skjer rundt 25-åringen i årets Tour de France.

Les også: Kristoff: - Det er litt håpløst

Vil satse på Kristoff
I klassikerne har Stavanger-gutten likevel fått bra med hjelp. Kapteinsrollen har vært delt mellom han og Luca Paolini.

Men Ekimov forsikrer oss om at det ikke blir slik neste år.

- Paolini vil være en nøkkelrytter for Kristoff. Han kommer til å støtte ham. De to er de eneste på laget som er sterke nok til å sitte med helt inn til finalen av rittet. Luca vet at Alex er den vi kjører for, og at han er nødt til å hjelpe ham, sier generalmanageren i det russiske laget.

Og da blir det gjerne slik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil ha fullt klassikerfokus
Som Kristoff er Paolini i prinsippet enig om en ny toårsavtale med laget.

At russerne foreløpig har holdt igjen annonseringene av kontraktsforlengelsene, har ifølge Ekimov med respekt for UCIs regelverk å gjøre.

Kristoff har da heller ikke signert sin kontraktsforlengelse ennå, men den er til gjennomlesing hos hans finske manager.

Katjusja mener alvor med nordmannen. Men så lenge Joaquim Rodriguez også sykler der, vil støtten i de aller største rittene utebli.

- Først og fremst ser vi Alex som en klassikerrytter med veldig stort potensial. Det er noe Katjusja-laget alltid har savnet. Nå har vi en diamant, og er nødt til å utvikle ham og støtte ham enda bedre. Jeg tror han også selv ønsker å dedikere seg helt og fullt til klassikerne. Tour de France er noe annet. Jeg mener klassikerne bør være hans store prioritet, holder Ekimov fast ved.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoff: - Hvem sier det?
Under årets Glava Tour hadde Kristoff med seg flere av rytterne han mener kan bli et meget godt klassikerlag om ett til to år.

Der kjørte han blant annet sammen med østerrikeren Marco Haller, tyskeren Rüdiger Selig, latvieren Gatis Smukolis og russeren Vladimir Isaichev.

- Vi har mange sterke ryttere, og de er fortsatt unge. De vil bare bli bedre, sier Kristoff til procycling.no i Montpellier.

- Vi forstår det slik at Luca Paolini har fått beskjed om å hjelpe deg neste år?

- Hvem sier det? spør Kristoff tilbake.

- Ekimov.

- Hvis Ekimov sier det, er jeg kaptein. Men jeg regner med at Paolini også får en fri rolle hvis han forlenger. Han hjalp meg litt i år og, men det først etter at han innså at han ikke ville få til noe selv.

Team Kristoff hever lista
Planen til Kristoff og trener Stein Ørn har fungert meget bra de siste sesongene.

Det neste steget håper duoen skal bli at Katjusja-rytteren skal bli sterk nok til å ta kommandoen i klassikerne, og ikke være prisgitt å vente på spurten.

- Dersom jeg blir enda sterkere, kan jeg henge med i en gruppe foran. Og gjør jeg det er det naturlig at jeg er kapteinen. Da kan jeg vinne løpene, sier Kristoff selvsikkert.

HTML EMBED
Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken