Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff får sykle verdens største sykkelritt

- Det var det eneste fornuftige, sier Mads Kaggestad.

Katjusja blir en del av det gode selskap.

Det sier det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.

Det betyr at det russiske laget Alexander Kristoff er en del av, får kjøre alle World Tour-løp i 2013.

Helomvending
UCI har dermed gjort helomvending etter at de opprinnelig vraket Katjusja fra den øverste divisjonen.

Det ble satt fart på prosessen med å gjøre om på avgjørelsen i forrige uke.

Da forkastet den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) avgjørelsen til UCI, og nå har sykkelforbundet gjort fullstendig retrett, og tatt Katjusja tilbake i varmen.

- Jeg har aldri vært trygg på at vi skulle få lisensen tilbake. Men etter CAS’ avgjørelse i forrige uke var det egentlig som forventet at vi nå fikk den tilbake, sier Kristoff til procycling.no.

Les også: Økte Tour de France-sjanser for Kristoff

TV2s sykkelkommentator Mads Kaggestad er i likhet med Kristoff fornøyd med at det russiske laget er tilbake i World Touren.

- Det er gledelig at Kristoff er tilbake i World Touren, forteller han til procycling.no

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sykkelkommentatoren mener UCI har fattet den riktige beslutningen.

- Det var det eneste fornuftige. Katjusja var nummer to på lagrankingen i fjor, og Joaquim Rodriguez vant den individuelle rankingen for dem. Et slikt lag hører hjemme i den øverste divisjonen, sier han.

Fortsatt et mysterium
Hvorfor Katjusja i utgangspunktet ikke fikk lisensen er fortsatt et mysterium for rogalendingen.

- Vi fikk ikke en begrunnelse da vi ble vraket, og jeg har heller ikke hørt noe om det senere. Derfor har lagledelsen vært trygg på at vi kom til å få tilbake lisensen, og det er godt at den nå er i boks, forteller nordmannen.

Kaggestad sier at UCI må bli bedre på å være tydelige ovenfor lagene og publikum.

- De må bli mer tydelige. Slik det har vært nå har det hersket stor tvil om hvorfor Katjusja først ble kastet ut av World Touren. I media må de begrunne valgene sine. Nå visste egentlig ingen hvorfor Katjusja, og det er ikke bra, forklarer sykkelkommentatoren.

Ingen ryker ut
UCIs avgjørelse gjør at det nå er 19 lag i den øverste divisjonen. UCI har hele tiden sagt det skal være 18 lag i World Touren, men etter at CAS forkastet avgjørelsen deres om å utelate Katjusja fra toppdivisjonen, vil det nå være et lag mer enn planlagt.

PS! Kristoffs opprinnelige sesongplan var å sykle Paris-Nice. Der har ikke laget vært påmeldt, men nå har de krav på å sykle rittet, og nordmannen kan gå tilbake til sin opprinnelige plan for 2013. Den finner du her!

Kommentarer til denne saken