RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff feiret OL-bronsen med seier

Foto: Jonas «Snapshot» Lindstrøm (procycling.no)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff vant Sandefjord Grand Prix.

SANDEFJORD/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) vant torsdag den sjuende utgaven av showrittet Sandefjord Grand Prix. Seieren kom under en uke etter hans sensasjonelle bronsemedalje i OL.

25-åringen fra Stavanger var overlegen i spurten og vant foran Baden Cooke (Orica-GreenEdge) og Daniel Hoelgaard (Øster Hus-Ridley)

Disse showrittene er ofte planlagt i forskjellig grad på forhånd, men vinneren kunne avsløre at det ikke var tilfelle i Sandefjord.

- Det var veldig glatt. Det ble kjørt bra og det var ingen avtaler underveis. Proffene samarbeidet litt. Jeg fikk litt hjelp, men vi kjørte mot alle kontinentallagene. De kjørte også mot hverandre, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

Kristoff kunne også fortelle at han fikk litt hjelp av klubbkompis Sven Erik Bystrøm, men at det ikke var noe direkte samarbeid.

- Jeg og Bystrøm er gode kompiser. Det er fin mann. Vi hjelper hverandre litt og det tror jeg er en mann som vi snart ser ute i proffverdenen.

Ellers kunne Kristoff fortelle at det var en glatt løype på grunn av regnet. Dekkene til bronsevinneren fra OL var heller ikke spesielt gode.

- Det ble kjørt hardt. Jeg slet litt med glatte dekk. Det var utrolig glatt i rundkjøringen. Jeg holdt på å dette hver runde. Jeg tror jeg hadde litt glattere dekk enn de andre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flere proffer på start
Dessverre var ikke rammen rundt Sandefjord Grand Prix den beste i 2012. For ett år siden var det sydentemperatur og solskinn, mens det denne gangen ble vått og noe kaldere.

På tross av dette var det bra med folk som hadde møtt opp for å se den nybakte OL-medaljøren Alexander Kristoff.

Stavanger-gutten hadde selskap av en annen norsk proff, Gabriel Rasch. Lars Petter Nordhaug måtte melde avbud på grunn av sykdom.

Det var også tre utenlandske proffer på startstreken. Jeremy Hunt (Sky), Stuart O'Grady og Baden Cooke (begge Orica-GreenEdge). Opplegget var enkelt, en runde på døye en kilometer sykles i 40 minutter, før det avsluttes med fem runder.

Favorittene i brudd fra start
Det gikk tidlig en gruppe på 11 ryttere med de aller fleste av proffene. O'Grady var den eneste av proffene som ikke kom med. I gruppa var også sterke norske ryttere som Vegard Breen (Joker Merida), Jon Einar Bergsland (OneCo-Mesterhus) og Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley).

Mot slutten av de oppsatte 40 minuttene stakk Cooke solo, før han med rundt fem runder igjen fikk selskap av Gabba Rasch.

Med to runder igjen ble Cooke og Rasch hentet. Australske Cooke gikk kontra med en gang, uten å få store luka.

Den siste runden gikk uten de store angrepene, og rundt rundkjøringen ved hvalfangermonumentet tok Kristoff initiativet. På det 200 meter lange oppløpet var han i en klasse for seg, og vant spurten lekende lett.

Resultater
1 Alexander Kristoff (Katjusja)
2 Baden Cooke (Orica-GreenEdge)
3 Daniel Hoelgaard (Øster Hus-Ridley)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere