Fredag kveld fikk Stavanger-syklisten beskjed om at han ikke skal kjøre lagtempoøvelsen for det russiske storlaget under årets verdensmesterskap i Toscana.

For 26-åringen var vrakingen ingen stor overraskelse.

- Det er greit. De beste temporytterne er her, og jeg er i utgangspunktet ikke en av dem, selv om jeg har kjørt OK på tempo i år, sier Kristoff til procycling.no.

- Jeg ble målt til å være den sjuende beste, så to har reist hjem og jeg er reserve.

Kristoff er også oppført som reserve for det norske laget foran fellesstarten neste søndag.

- Jeg synes det er helt greit. Jeg har vært grei etter Tour de France, men lungebetennelsen har ødelagt litt. Jeg har blitt bedre igjen i det siste, sier Kristoff - som står bokført med en etappeseier i Tour des Fjords og en tredjeplass i Vattenfall Cyclassics etter sommerens Le Tour.

Les også: Han kjører søndagens lagtempo for herrer i VM

- Katjusja er outsidere
Det er en 57 kilometer lang lagtempo som får æren av å åpne verdensmesterskapet i Italia denne helgen.

Den flate og ukompliserte traseen gir garantier om høy fart og er hyggelig lesning for lagene som huser tempospesialister som Tony Martin, Taylor Phinney, Svein Tuft, Alex Dowsett og Fabian Cancellara.

Omega Pharma-Quick Step, BMC, Orica-GreenEdge, Team Sky og RadioShack-Leopard regnes som de sterkeste lagene i den lite tekniske løypen mellom Montecatini Terme og Firenze. Kristoff tror likevel Katjusja har mulighet til å ta medalje.

- Jeg tror de har sjansen til å gjøre det bra. Det kommer an på dagsformen til guttene. Jeg vil si at de er outsidere til medalje. Det er mange sterke lag der, men vi har kjørt veldig bra på trening, avslutter Kristoff.

Følgende ryttere skal kjøre for Katjusja under VM-tempoen: Maxim Belkov, Pavel Brutt, Mikhail Ignatyev, Vladimir Isaychev, Alexander Porsev og Timofey Kritskiy.

PS! Søndagens lagtempo ser du på Viasat.