Alexander Kristoff våknet opp til en ny dag med feber – kun to dager før starten av Arctic Race.

- Jeg har utsatt flyreisen til i morgen, så jeg har en dag til på meg til å bli frisk, sa Alexander Kristoff til procycling.no.

På ettermiddagen kom kontrameldingen fra stefar og trener, Stein Ørn:

- Han kommer ikke til å delta, bekrefter Ørn overfor Rogalands Avis.

Stavanger-gutten har slitt med infeksjon og magetrøbbel de siste dagene. Temperaturmåleren viste 38,5 grader tirsdag morgen. I stedet for klargjøring til Bodø-tur, dro Kristoff i stedet til sentralsykehuset for å ta røntgen av brystet.

Her ble det påvist lungebetennelse, bekrefter Ørn overfor procycling.no:

- Vi har jobbet kontinuerlig med å etablere en diagnose. Da det ble tatt røntgen i dag, ble det oppdaget en lungebetennelse, sier Ørn.

- Hvor langvarig opphold for trening og konkurranse kan vi snakke om da?

- Det vet vi ikke ennå. Det har gått noen dager nå hvor Alex har hatt feber. Det er helt sikkert at han ikke kan delta i Arctic Race, og så får vi se hvor lang tid dette tar. Alt som kommer i nær framtid ligger i risikosonen. Det viktigste nå er å bli helt frisk, og at man ikke pusher på for tidlig. Gjør man det, kan man få en etterreaksjon. Og det har han ikke råd til.

I nær framtid venter etapperittet Tour des Fjords på hjemmebane i Rogaland. De neste store målene for Kristoff er GP Plouay og Vattenfall CyClassics.