Nøyaktig én uke etter snøkaoset i Milano-Sanremo er noe lignende i ferd med å utspille seg i Flandern, Belgia.

Søndag arrangeres semiklassikeren Gent-Wevelgem, og været i området er preget av snøbyger og temperaturer ned mot null grader.

Alexander Kristoff er én av flere norske ryttere som skal sykle rittet, og stavangergutten er bekymret for hva søndagen kan bringe.

- Det ser likt ut som Milano-Sanremo da vi stoppet. Jeg vet ikke helt om det blir så veldig bra. Det virker som det kanskje rittet er i fare. Jeg håper at det blir løp, ellers kunne jeg like gjerne vært hjemme, sier Kristoff til procycling.no.

- Frykter du forholdene under morgendagen?

- Jeg frykter at det skal bli veldig kaldt. Jeg hadde vondt forrige helg og har ikke lyst å oppleve det igjen. Jeg tror ikke det skal snø så mye i morgen. Det kan hende det blir litt bedre enn i Milano-Sanremo. Så lenge man ikke blir våt går det fint, men det er noe annet om man blir våt, forklarer Kristoff.

Les også: - Dette er det verste jeg har sett noen gang

Ekkelt værvarsel
Det er ikke meldt om snø mens selve rittet skal arrangeres, men værvarselet inne hos yr.no er ikke spesielt oppløftene av den grunn.

I startbyen Deinze er det meldt snø fra klokken 18 lørdag ettermiddag og fram til morgenkvisten søndag. Temperaturen ved rittstarten er spådd til minus to grader.

Det er ikke stort bedre i Wevelgem, hvor det er meldt null grader i tidsrommet rittet har målgang.

Vinden kommer også til å være en faktor. Det er meldt laber bris gjennom hele rittet, noe som tilsvarer 8-9 sekundmeter.

Da vi snakket med Kristoff hadde han sett på det samme værvarselet. Samtidig kunne har fortelle at det ikke snødde mer i Waregem, hvor han og resten av Katjusja bor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arrangøren har forskjellige alternativer
Det skal eksistere flere alternativer dersom det viser seg at forholdene er vanskelig. Et alternativ skal være å flytte rittet til mandag, men endringer i løypa kan også bli aktuelt.

Klokken fem lørdag vil det være et møte mellom rittledelsen og lagene, hvor alternativene skal diskuteres.

- Vi skal ikke kjøre den samme feilen som Milano-Sanremo, sier rittdirektøren Frank Hoste til Nieuwsvlad.

- Helsen og sikkerheten til rytterne har prioritet, understreker rittsjefen.

Les også: - Det var jævlig kaldt

Ønsker å sykle
Nordmannen ønsker at det blir ritt. Han er i god form og har store ambisjoner for rittet.

Lørdagen har han tilbrakt innendørst.

- Det ble en time på rulla. Etterpå skal vi se på avslutningen av rittet i bil.

- Hvis det blir ritt, hva forventer du av deg selv?

- Jeg forventer å prestere. Jeg vil ha et godt resultat. I det siste har jeg følt meg bra. Dette rittet er et av målene mine. Jeg er motiver og håper å være med der oppe, avslutter Kristoff.

PS: De øvrige nordmennene som stiller til start er Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch. Hushovd vant rittet i 2006. Edvald Boasson Hagen gjentok bedriften i 2009.