RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff jakter World Tour-poeng for Norge

Alexander Kristoff Scheldeprijs
Alexander Kristoff Scheldeprijs Foto: Jarle Fredagsvik (Procycling.no)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff reiser til sitt første Giro d'Italia med klar målsetting.

Lørdag står Alexander Kristoff på startstreken i Giro d’Italia. Som debutant er det vanlig å få en enkel jobb som læregutt, eller hjelperytter i enkle faser av rittet.

For Alexander Kristoff er det annerledes. Han kastes rett til ulvene. Spurterne.

Mark Cavendish, Tyler Farrar og Alessandro Petacchi.

Det er ikke snakk om smågutter.

- Det er meg det skal kjøres for på de flatene etappene. Jeg er den beste spurteren laget har med i rittet, forteller Kristoff til procycling.no.

Her finner du vår Giro d'Italia-konkurranse! Vinn flotte premier!

God oppladning
Kristoff har den siste tiden trent hjemme i Stavanger-området, og mener selv han har fått en god oppladning.

- Det har vært greit. Jeg har fått kjørt bra hjemme i fint vær. Jeg syklet også litt norgescup.

- Hvordan føler du formen er?

- Jeg følte meg sterk i NC-rittet. Det ble ikke seier, men vi var litt uheldig med en bil på slutten. Jeg var med i brudd på starten også. Det var en bra test og gjennomfkjøring.

Besøk vårt forum!

Har ambisjoner
Selv om Kristoff debuterer i det mange omtaler som årets tøffeste sykkelritt, er han ikke uten ambisjoner. Som lagets spurter får han muligheten til å prestere.

- Jeg håper selvsagt å få et bra resultat på en flat etappe. Helst vil jeg komme topp fem. Da får jeg World Tour-poeng, men det blir vanskelig å vinne mot Tyler Farrar, Mark Cavendish og Alessandro Petacchi.

Det kan Norge trenge, ettersom Thor Hushovds 20 poeng fra Paris-Roubaix, er det eneste nordmennene har å slå i bordet med så langt, dersom man vender fokus mot høstens VM i København og neste års OL i London.

- Er det også et mål å fullføre rittet?

- Ja, det er det. Jeg skal ikke sykle Tour de France. Den siste uka gjør det vanskelig, men jeg skal gjøre så godt jeg kan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR FOR MANNDOMSPRØVEN: Alexander Kristoff starter lørdag Giro d'Italia. Her er han sammen med rutinerte George Hincapie.
KLAR FOR MANNDOMSPRØVEN: Alexander Kristoff starter lørdag Giro d'Italia. Her er han sammen med rutinerte George Hincapie.

Stiller et svakt lag
BMC-laget må klare seg uten sine to mest profilerte italienske ryttere. Både Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio er suspendert av laget, grunnet den pågående etterforskningen rundt de to italienerne.

Les Kristoffs reaksjon på BMC-suspensjonene her: - Høres jo ut som han har brukt noe

På grunn av fraværet av de to, vil de fleste rytterne få en fri rolle.

- Jeg får nok «fri» på de harde etappene. Jeg trenger nok ikke jobbe noe særlig da, men må kanskje hente noen flasker.

- Vi stiller kanskje et litt svakt lag. Derfor får alle en ganske fri rolle. Men Johann Tschopp vant en etappe i fjor, han er sterk. Vi mangler Ballan og Santambrogio , men vi skal vise at vi er gode, avslutter 23 år gamle Kristoff.

PS: Foruten Kristoff skal følgende ryttere sykle giroen for BMC: Chris Barton, Chad Beyer, Mathias Frank, Martin Kohler, Chris Butler, Johann Tschopp, Danilo Wyss og Simon Zahner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere