Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff: - Jeg kan slå Cavendish

Rogalendingen sykler «spurternes klassiker» på onsdag.

På onsdag sykles det belgiske rittet Scheldeprijs.

Løypen består av 204 flate kilometer, og rittet blir ofte kalt «spurternes klassiker».

Alexander Kristoff har vist gnistrende form denne våren, med åttendeplass i Milano-Sanremo og fjerdeplass i Flandern rundt.

Les også: Fenomenet Alexander Kristoff

- Jeg kommer til å forsøke å gå for seier i morgen, forteller 25-åringen til procycling.no.

Kortere enn monumentene
Scheldeprijs er et kort løp sammenlignet med flesteparten av klassikerne Kristoff har syklet de tre siste ukene.

- Rittet er ikke veldig hardt. Da blir det viktig å ha det beste opptrekkstoget mot slutten, for å komme i god posisjon, forklarer han.

HTML EMBED

I fjor ble det en jevn spurt. Marcel Kittel (Argos-Shimano) vant millimeter foran Tyler Farrar (Garmin-Sharp) og Theo Bos (Blanco Pro Cycling Team). Kristoff endte på 17.-plass. Over ser du video av fjorårets målgang.

- Mark Cavendish er favoritten. De beste spurterne er her, så det blir tøft å vinne, men vi kommer til å prøve. Jeg har spurtslått Cavendish før, og vet jeg kan gjøre det igjen, sier Kristoff.

Tøff konkurranse
Andre spurtere som vil kjempe mot Kristoff er Kittel, Guardini (Astana), Arnaud Demare (FDJ), Yauheni Hutarovich (Ag2r), Bos og Farrar.

I tillegg til nordmannen stiller Katjusja med Rüdiger Selig. Tyskeren hjalp Kristoff til triumfen i Tredagers De Panne og vant nylig endagersrittet Volta Limburg Classic i Nederland.

- Vi kjører enten for meg eller Selig. Jeg er normalt raskere enn han, men vi får se på onsdag, sier stavangersyklisten.

Fokuserer ikke på Paris-Roubaix
På søndag venter Paris-Roubaix. «Helvete i Nord» blir det tredje monumentet nordmannen sykler på 21 dager. Likevel holder Kristoff oppmerksomheten på onsdagens belgiske ritt.

- Nå er det først og fremst morgendagen som gjelder, selv om Paris-Roubaix er viktigere. Jeg kommer ikke til å spare meg i morgen på grunn av søndagens ritt.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene