LECCI (procycling.no): Dagen før Alexander Kristoffs Tour de France-debut virker det sikkert at han kommer til å forlenge avtalen med sin russiske arbeidsgiver.

Selv tar han bare et forbehold:

- Dersom jeg tar den gule trøya i morgen, kan jeg godt vente litt til og se om andre kommer på banen.

- Vil det ha noe å si om lønna?

- Nei, jeg tror ikke det. Ikke mye i hvert fall, svarer han.

Blir hedret for OL-bronsen
Kristoff er nemlig svært fornøyd med tingenes tilstand i det russiske laget.

Ute på gårsdplassen står to mekanikere og finjusterer syklene foran morgendagens etappe mellom Porto Vecchio og Bastia.

Kristoffs er én av to som skiller seg ut. Den har nemlig fått bronsefarger på lakken etter fjorårets OL i London.

- Den var fin den, men det kjentes ut som den vanlige sykkelen, sier han til procycling.no.

- Det er jo bare en annen på laget som har spesiell sykkel, så det er litt morsomt, legger han til og tenker på lagkaptein Joaquim Rodriguez' hvite og blå Canyon-sykkel.

Lukrativ avtale
Utstyr er ikke det eneste 26-åringen mottar fra Katjusja. På spørsmål om hvor lukrativ den nye avtalen kommer til å bli, svarer Stavanger-gutten følgende:

- I forhold til avtalen jeg har fra før, kan jeg kanskje tredoble lønna.

- Har du konkrete tilbud fra andre lag?

- Ja, det har jeg, men jeg vil ikke gå nærmere inn på det.

- Dreier det seg om enda mer lønn?

- Det kan dreie seg om litt høyere lønn, men det er jo forskjell på hvordan tilbudet er lagt opp med tanke på bonuser og slikt.

Les også: Hushovd: - Kristoff kan slå Cavendish

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etablert som Katjusja-sprinter
At han vegrer seg for å bytte lag, er enkelt å skjønne. Med etappeseirer i De Panne, Glava Tour (tre) og nå sist i Tour de Suisse, har han etablert som Katjusjas spurter.

I et annet World Tour-lag ville han kanskje måtte dele på oppgavene med andre spurtere eller klassikerryttere.

Under Tour de France støtter laget hans opp for Joaquim Rodriguez i sammendraget, men han regner med å få hjelp under lørdagens flate åpningsetappe.

Les også: Arvesen: - Det blir en utrolig tour

Kristoff: - Må klare meg selv mot slutten
Selv drar han fram Gatis Smukolis som en som kan beskytte ham i feltet, mens Pavel Brutt og Aleksander Kusjinski vil hjelpe ham på flatene.

I duellen mot Mark Cavendish, André Greipel, Marcel Kittel, Peter Sagan og de andre spurtkanonene er han stort sett overlatt til seg selv.

- Jeg har ikke en mann som Mark Renshaw var for Mark Cavendish, en som dro ham til det gjensto 200 meter. Jeg er nødt til å komme meg mest mulig fram på egenhånd når det gjenstår en kilometer eller to.

- Har du tenkt noe på gul ledertrøye?

- Dersom jeg henger bra med de tre første dagene, er det mulig. Enten ved at vi gjør en bra lagtempo eller ved at jeg vinner i morgen. Men jeg tenker mer på etappeseier enn gul trøye. Du får ikke World Tour-poeng av å kjøre i gul trøye i noen dager, sier han.

I forkant av kveldens taktikkmøte i Katjusja-leiren åpnet han også opp for å prøve å henge med i kampen om den grønne poengtrøyen.

- Jeg skal prøve å ta mye poeng de første tre dagene. Jeg kommer til å gå for de innlagte spurtene også, dersom jeg ikke får beskjed om noen annet på møtet. Jeg skal prøve meg i starten, så får jeg heller revurdere det etter starten på Korsika, sier Kristoff som tror en mann som Peter Sagan (Cannondale) blir altfor tøff å holde tritt med i fjellene.