Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff kan miste kapteinen

Verdens beste rytter fristes av lag med ProTeam-lisens.

La Gazzetta dello Sport skriver at «svært troverdige kilder» forteller dem at Joaquim Rodriguez nærmer seg nederlandske Argos-Shimano.

Det kan ikke overraske noen at Rodriguez, som vant fjorårets verdensranking, pådrar seg interesse fra andre lag.

Spesielt ikke ettersom Katjusja overraskende mistet sin lisens på sykkelsportens aller høyeste nivå foran 2013-sesongen.

Tourdeltakelse i limbo
Basert på signalene spanjolen har gitt til omverdenen og lagkameratene, tydet det lenge på at det ikke skulle bli noe lagskifte.

- Foreløpig har jeg ingen planer om å bytte lag. Det virker som de største stjernene, Rodriguez og (Denis) Mensjov blir. Jeg tror vi får et ganske bra program uansett, og har ikke tenkt så mye på bytte av lag, fortalte lagkamerat Alexander Kristoff til procycling.no i midten av desember.

Les også: - Som å sende United til Championship

Dersom Rodriguez likevel skulle forsvinne, forkludrer det tingenes tilstand i det russiske laget for Kristoffs del.

Nordmannen er opprinnelig tiltenkt en plass i sommerens Tour de France. Dersom Katjusja skal være rimelig trygge på å bli invitert dit, er de avhengig av å ha en stjerne som Rodriguez på laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Argos-Shimano har ikke dette problemet. Nederlenderne har lisens som ProTeam og er i så måte garantert innpass i det franske etapperittet.

Laget har sprinterne Marcel Kittel og John Degenkolb på kontrakt, men mangler en sammenlagtrytter. I det hele tatt mangler sprintlaget et opplegg for en sammenlagtrytter, så det blir spennende å se hvordan de løser det - dersom overgangen skulle bli en realitet.

La Gazzetta poengterer også at laget kun har 28 ryttere på kontrakt, og således har to plasser ledige til forsterkninger.

Åpnet opp for lagbytte
Rodriguez har også åpnet opp for å skifte arbeidsgiver dersom Katjusja ikke lykkes via voldgiftsretten med å få omgjort lisensavslaget fra det internasjonale sykkelforbundet.

- Dersom Katjusja ikke sykler WorldTour, vil jeg bytte lag. Jeg ønsker ikke å ta et steg tilbake.

- Det er med blandede følelser, fordi jeg er nødt til å forlate en stor familie. Men ut ifra et sportslig perspektiv, har jeg ingen annen mulighet enn å se på min egeninteresse, uttalte han til Marca nylig.

Les også: - Jeg forstår om det går på det etiske

Lisensnemnda i UCI mener at Kristoffs arbeidsgiver stryker på det etiske punktet, med tanke på doping blant tidligere og nåværende ryttere og ledere.

Det er lite trolig at CAS (voldgiftsretten) ser annerledes på den slutningen.

PS! Ifølge Twitter-brukeren José Been uttaler generalmanager Iwan Spekenbrink hos Argos-Shimano til nos.nl at en avtale med Joaquim Rodriguez ikke skal være på trappene.

Kommentarer til denne saken