Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff kjørte i 313 kilometer i timen på autobahn

Alexander Kristoff ble ivrig på gasspedalen da han kjørte sin nye sportsbil hjem fra Belgia.

Etter en skuffende vårsesong, som endte med 33. plass i GP Scheldeprijs i Belgia, fikk Alexander Kristoff en hyggelig oppmuntring da han ankom den belgiske byen Schoten tidligere i år.

Agenten hans, Joona Laukka, hadde nemlig hentet ut en hvit Lamborghini Murcielago LP 640, som nordmannen hadde kjøpt brukt av en bilforhandler i Luxembourg.

Kjørte hjem fra Belgia

Det kommer fram i den nye boka «Edvald og Alexander - Kampen om den norske sykkeltronen», skrevet av Jarle Fredagsvik.

- Jeg får ikke testet den så mye hjemme, men jeg brukte den for en tur til kjøpesenteret forrige gang jeg var der. Jeg får ta en tur til Tyskland når jeg legger opp, sier Kristoff i boka.

Den første turen ble imidlertid gjennomført i april da han kjørte bilen hjem til Norge gjennom Tyskland. Der fikk han også testet hva bilen er god for.

Gjennom større deler av autobahn-nettet i Tyskland finnes det ingen formell fartsgrense, selv om anbefalt øvre grense er satt til 130 kilometer i timen.

313 kilometer i timen på autobahn

På vei hjemover presset Kristoff sitt nye leketøy opp i 313 kilometer i timen, kommer det fram i den nye boka.

Bilen betalte han rundt to millioner kroner for.

Disse bilene produseres ikke lenger, men en ny modell ville trolig kostet i underkant av fem millioner kroner.

Kristoffs nye leketøy skal ha en toppfart på 340 kilometer i timen og er det hittil sprekeste innslaget på Kristoffs biloppstillingsplass utenfor huset i Stavanger.

Interessen for bil ble vekket i ung alder. Siden har han hatt en drøm om å sikre seg en av de lekre sportsbilene. Med 640 hestekrefter i den 6,5 liter store V12-motoren kan syklisten suse av gårde fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,4 sekunder.