Alexander Kristoff sleivet med leppa i retning av Mark Cavendish etter årets Tour of Qatar. Det ble avsluttet med at verdensmesteren gikk i bakken.

Les også: Cavendish i asfalten

Uttalelsene den norske Katjusja-rytteren kom med overfor TV 2 Sporten mer enn antydet at Sky-rytteren kunne skylde seg selv:

- Han holdt på å velte meg på lignende vis på en tidligere runde i dag. Han er veldig uryddig i feltet, men siden han er den beste har han vel lov til det, sa en syrlig Kristoff, som punkterte på begge hjulene på sisterunden etter å ha blitt presset ut i grøften av en annen rytter, fortalte Kristoff til TV 2 Sporten.

Fortvilte lagkamerater
Tirsdag møttes de to igjen, under åpningsetappen i Tour of Qatar. André Greipel vant etappen, mens verken Kristoff eller Cavendishs navn var å se på topp 10-listen. Det var nemlig involvert i et uhell en drøy kilometer fra mål.

Via Twitter begynte så mysteriet å bli nøstet opp.

- 160 kilometer, én sving og en velt. Kjempebra jobbet, gutter! skrev Sky-rytter Ian Stannard.

- Vel, det gikk ikke helt etter planen. Mark Cavendish ble kjørt i grøfta og jeg fikk foten ut av pedalfestet, skrev opptrekker Chris Sutton.

«Kristoff kjørte meg av veien»
Mellom å videresende lagkameratenes oppsummering og sende valentinerhilsen til kjæresten Peta Todd, sendte Cavendish ut følgende melding til nesten 240.000 følgesvenner på mikrobloggertjenesten.

Adressaten var åpenbart en nordmann:

- Jepp, ikke den beste dagen i dag. Ble kjørt av veien av Alexander Kristoff med 1200 meter igjen. Slike ting skjer. Godt jobbet av André Greipel, skrev Cavendish på Twitter-kontoen sin.

Les også: Cavendish oppsøkte Kluge etter velt

Etter at han endte i asfalten etter nærkontakt med Roger Kluge i Qatar, ble et relativt heftig møte mellom duoen beskrevet av Cycling Weekly.

Kristoff: - Bedre å bremse enn å kjøre i grøfta
Overfor procycling.no forteller Alexander Kristoff følgende om episoden som involverte Cavendish og ham under tirsdagens etappe.

- Det er mange lag som har gode spurtere her nede, og alle ønsker å være med i spurten. Det blir det kaos av, men det er det samme for alle lagene, forteller Stavanger-gutten.

- Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde. Jeg ble skvisa litt bakover, og litt ut til siden hvor Sky var. Hadde jeg vært dem, hadde jeg heller bremset enn å kjøre i grøfta.

På Twitter virket det som om Kristoff var skyld i uhellet til Cavendish. Det vil ikke Katjusja-rytteren gå med på.

- Det var ikke noe stygt i det jeg gjorde, og det var heller ikke tilsiktet å presse bort Cavendish. Men som sagt er nesten alle de beste spurterne her nede, og da blir det fort litt kaos. Sky er et bra lag med et godt opptrekk, men et lag prøver også å trekke opp for sine spurtere, sier han til procycling.no.

Cavendish er en svært temperamentsfull person. Når det går dårlig for briten slenges det fort uten noen gloser.

- Jeg hørte ingenting, og visste ikke engang at jeg hadde gjort slik at Cavendish ikke kunne spurte før etter etappen.

PS! Alexander Kristoffs lagkamerat, Denis Galimzianov, ble nummer to på etappen. Les mer om den her!