Kristoff klar for fransk storritt

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Katjusja-lisens sørger for deltakelse for nordmannen.

28.02.13 19:19

Tidligere i vinter ble det meldt at Alexander Kristoff muligens skulle kjøre Strade Bianche.

Men den italienske semiklassiker, som har fått mye oppmerksomhet de siste årene, står ikke på nordmannens rittprogram. Det gjør imidlertid Paris-Nice. Det franske etapperittet starter søndag, dagen etter Strade Bianche.

- Det var meningen å kjøre (Strade Bianche), dersom vi (Katjusja) ikke fikk være med i World Touren. Da ville Paris-Nice røket, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

For andre gang
Nå bærer det altså til Frankrike for Kristoff. Rittet starter med en prolog på søndag, og avslutter med en bakketempo den påfølgende søndagen.

Kristoff har kjørt «Rittet mot solen» en gang tidligere, nemlig i fjor. Da ble en sjetteplass det beste resultatet.

I år vil nok Stavanger-gutten jakte en seier. Da kan han få motivasjon fra unggutten Aleksei Tsatevitsj, som vant Le Samyn på onsdag. Russeren har tidligere fungert som opptrekker for Kristoff, blant annet da nordmannen vant en etappe i fjorårets Post Danmark Rundt.

Stor tro på unggutt
Selv om Tsatevitsj flere ganger har vist seg som en meget habil avslutter, var Kristoff overrasket over onsdagens triumf.

- Jeg hadde ikke forventet at Tsatevitsj skulle vinne i går, men det er morsomt. Han er en ung rytter som har tatt et godt steg fra i fjor, og som sikker kan bli enda bedre med noen år til i proffsirkuset.

Les mer om Tsatevitsj her!

I Paris-Nice vil Kristoff trolig få selskap av blant annet sammenlagtrytterne Denis Mensjov og Simon Spilak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag