RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Espen J. Lee (procycling.no)

Kristoff klar for Tour des Fjords

Sist oppdatert:
Katjusja første storlag bekreftet for vestlandsrittet.

Med Alexander Kristoff på laget dominerte Katjusja den aller første utgaven av Tour des Fjords. Sergey Chernetskiy holdt den gule ledertrøyen gjennom hele rittet, mens Stavanger-syklist Kristoff vant både en etappe og grønn poengtrøye. Det russiske storlaget gikk også helt til topps under lagtempoen.

Ifølge Rogalands Avis har Katjusja og Kristoff allerede bekreftet sin deltakelse i vestlandsrittet, som får en ny plass på kalenderen i 2014. Sammen med Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug var den lokale helten Kristoff rittets største profil og trekkplaster.

– Det er veldig gledelig at det laget vi ønsket oss mest signerer først. Det er veldig bra for publikum og arbeidet med arrangementet videre å ha på plass Kristoff, som var Norges beste rytter denne sesongen. Kristoff gjorde det meget sterkt i år til tross for lungebetennelse. Jeg regner med han går for å vinne rittet neste år, sier rittdirektør Roy Hegreberg.

Flere etapper – større lag
I år gikk Tour des Fjords av stabelen to uker etter Tour de France. Neste år flyttes rittet til slutten av mai og utvides til fem dager. Etter en vellykket avvikling i år, med start i Setesdal og etapper sentrert rundt Stavanger-regionen, utvider arrangøren rittet betraktelig foran 2014.

TDF-SJEF: En storfornøyd Roy Hegreberg kan bekrefte at Kristoff kommer neste år også.
TDF-SJEF: En storfornøyd Roy Hegreberg kan bekrefte at Kristoff kommer neste år også.

Neste års Tour des Fjords starter i Bergen og ender i Stavanger. Totalt fem konkurransedager skal avvikles i perioden 28. mai til 1. juni. Det betyr at rittet går samtidig med Giro d'Italia. Første etappe er ventet å gå fra Bergen til Voss, mens etappe to starter i Ulvik og kan få en krevende målgang i Haugesund. De neste etappene vil mest sannsynlig finne sted i Ryfylke, før siste etappe har målgang i Stavanger sentrum.

– Nå har vi god tid til å planlegge mot neste år og masse erfaring vi kan bygge videre på. Vi ønsker helt klart å få flere store lag hit neste år. I 2014 blir rittet fem dager og ambisjonen er å øke antallet av store lag. Vi har god dialog med flere lag vi ønsker å ha opp hit. I år var vi for sent ut, fortalte rittdirektør Hegreberg til procycling.no i august.

En fullstendig etappeoversikt over Tour des Fjords’ andre utgave skal være klar i løpet av desember eller januar.

PS! Torsdag kan du følge pressekonferanse fra Tour of Norway LIVE på procycling.no. Sendingen starter klokken 14:00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere