*Nettavisen* Sport.

Kristoff klar for Tour des Fjords

Katjusja første storlag bekreftet for vestlandsrittet.

27.11.13 20:05

Med Alexander Kristoff på laget dominerte Katjusja den aller første utgaven av Tour des Fjords. Sergey Chernetskiy holdt den gule ledertrøyen gjennom hele rittet, mens Stavanger-syklist Kristoff vant både en etappe og grønn poengtrøye. Det russiske storlaget gikk også helt til topps under lagtempoen.

Ifølge Rogalands Avis har Katjusja og Kristoff allerede bekreftet sin deltakelse i vestlandsrittet, som får en ny plass på kalenderen i 2014. Sammen med Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug var den lokale helten Kristoff rittets største profil og trekkplaster.

– Det er veldig gledelig at det laget vi ønsket oss mest signerer først. Det er veldig bra for publikum og arbeidet med arrangementet videre å ha på plass Kristoff, som var Norges beste rytter denne sesongen. Kristoff gjorde det meget sterkt i år til tross for lungebetennelse. Jeg regner med han går for å vinne rittet neste år, sier rittdirektør Roy Hegreberg.

Flere etapper – større lag
I år gikk Tour des Fjords av stabelen to uker etter Tour de France. Neste år flyttes rittet til slutten av mai og utvides til fem dager. Etter en vellykket avvikling i år, med start i Setesdal og etapper sentrert rundt Stavanger-regionen, utvider arrangøren rittet betraktelig foran 2014.

Klikk på bildet for å forstørre.

Neste års Tour des Fjords starter i Bergen og ender i Stavanger. Totalt fem konkurransedager skal avvikles i perioden 28. mai til 1. juni. Det betyr at rittet går samtidig med Giro d'Italia. Første etappe er ventet å gå fra Bergen til Voss, mens etappe to starter i Ulvik og kan få en krevende målgang i Haugesund. De neste etappene vil mest sannsynlig finne sted i Ryfylke, før siste etappe har målgang i Stavanger sentrum.

– Nå har vi god tid til å planlegge mot neste år og masse erfaring vi kan bygge videre på. Vi ønsker helt klart å få flere store lag hit neste år. I 2014 blir rittet fem dager og ambisjonen er å øke antallet av store lag. Vi har god dialog med flere lag vi ønsker å ha opp hit. I år var vi for sent ut, fortalte rittdirektør Hegreberg til procycling.no i august.

En fullstendig etappeoversikt over Tour des Fjords’ andre utgave skal være klar i løpet av desember eller januar.

PS! Torsdag kan du følge pressekonferanse fra Tour of Norway LIVE på procycling.no. Sendingen starter klokken 14:00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.