Etter et lengre avbrekk fra konkurranse var Alexander Kristoff tilbake på sykkelsetet under éndagsrittet Köln rundt (1.1) søndag.

Rittet ble vunnet av belgiske Sebastien Delfosse (Crelan-Euphony), men for Kristoff sin del ble de 192 småkuperte kilometerne mellom Huckeswagen og Köln en rolig oppvarming til Glava Tour som starter kommende onsdag.

- Det føltes greit å være tilbake. Det gikk et stort brudd hvor vi hadde to mann med. Dermed ble det en rolig dag, forteller Kristoff som kunne se lagkamerat Aleksandr Kuschynski bokføre seg en niendeplass etter en lang dag i brudd.

Ny OL-sykkel
Mer interessant var nok nordmannens nye sykkel, en oppdatert og forhåpentligvis forbedret Canyon-modell. Kristoff opplevde ingen store problemer med den nye maskinen, men noen finjusteringer må gjøres før Glava Tourens grand depart i Fredrikstad 15. mai.

Sykkelen blir også utstyrt med en bronsefarge for å markere Kristoffs OL-medalje fra London 2012.

- Sykkelen var ikke helt innkjørt ennå. Vi må gjøre noen små innstillinger til Glava, sier 25-åringen som vedgår at det blir stas å kjøre på en OL-sykkel hjemme i Norge.

Flere «fiender» enn Edvald
Søndagens Köln rundt var nordmannens første ritt siden han fullførte som niendemann i Paris-Roubaix for en drøy måned siden. Bak seg ligger en svært imponerende vårsesong, med plasseringer blant de ti beste i Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Siden den gang har han trent en god del hjemme i Stavanger sammen med noen av de lokale kontinentalrytterne.

Spurttrening har vært en prioritet og nordmannen har avsluttet økter med hastigheter på mellom 70-75 kilometer i timen.

Kristoff tror derfor han er godt rustet for noen heftige massespurter i Glava Tour mot blant andre Edvald Boasson Hagen.

- Jeg tror jeg kan spurte bra (mot Edvald), men det er ikke bare han jeg skal spurte mot. Theo Bos er veldig rask, Ciolek kan spurte, og (Sondre) Holst Enger har også spurtet bra i det siste. Så det blir nok ikke bare meg og Edvald i toppen, avslutter den tidligere norgesmesteren.

Med seg til Glava Tour får Kristoff med seg: Timofey Kritskiy, Sergei Chernetsckii, Marco Haller, Vladimir Isaychev, Alexandr Prosev, Rüdiger Selig og Gatis Smukulis.

Les mer om giro-seieren til Kristoffs lagkompis her