*Nettavisen* Sport.

Kristoff leder norsk tropp i jakten på VM-gull

 

NORSK KAPTEIN: Alexander Kristoff, her i innspurten på den fjerde Tour de France-etappen i sommer. Foto: Thibault Camus (AP / NTB scanpix)

Også Vuelta-overraskelsen Carl Fredrik Hagen er tatt ut til å representere Norge i Yorkshire.

10.09.19 13:40

Den norske VM-troppen for menn til sykkel-VM i engelske Yorkshire består av Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen (alle UAE Team Emirates), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) og Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal).

Det ble klart da sportssjef Hans Falk i Norges Cyckleforbund presenterte den norske troppen tirsdag.

Mesterskapet foregår i slutten av september. Landevisrittet, der det norske herrelaget skal delta, sykles søndag 29. september. Det foregår i en løype på hele 285 kilometer, med start i Leeds og målpassering i Harrogate.

- Dette er et lag som har gode resulatater individuelt, men er også bygget rundt våre kapteiner. Så får vi se hva selve taktikken blir. Det får vi overlate til Stig (Kristiansen, journ. anm.) og syklistene, sier Falk.

Tidligere landslagssjef Stig Kristiansen skal styre det norske laget fra følgebil i VM-rittet. Kristiansen jobber nå sportsdirektør for det norske laget Uno-X.

Det kommende VM-rittet i England blir også viktig for hvor mange ryttere Norge kan få med til OL i Tokyo neste år.

Alexander Kristoff er ikke overraskende en mann den norske troppen ønsker å satse på i et langt og slitsomt VM-ritt. Sykkelprofilen fra Stavanger har heller ikke lagt skjul på at han har ambisjoner om medalje, og aller helst vil vinne i Yorkshire.

Med seg får han altså sine sedvanlige norske hjelpere fra profflaget UAE, men også et annet mulig kapteinsemne i Edvald Boasson Hagen.

Sistnevnte sykler for tida i Vuelta a España, der også navnebror Carl Fredrik Hagen har imponert. Etter 16 etapper ligger den norske 27-åringen på en meget sterk niendeplass sammenlagt, og det i sitt aller første Grand Tour-ritt over tre uker.

I damenes landeveisritt i VM sykler Susanne Andersen, Ingvild Gåskjenn, Stine Borgli, Vita Heine og Katrine Aalerud.

VM-tempoen foregår uten norske deltakere i herreklassen i år. I dameklassen stiller Norge derimot med to representanter, Heine og Aalerud, i tempoøvelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.