RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff mister Milano-Sanremo

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg er vraket, medgir Alexander Kristoff overfor procycling.no.

86, 111, 93, 29, 112, 66, 72, 30, 36, 63, 14, 18, 105, 24, 88 og 14.

Dette er Alexander Kristoffs fasit etter en hektisk åpning av 2011. I overkant dersom man heter Philip Boit (den kenyanske skiløperen), men som sykkelsprinter hos BMC Racing er det ikke mye å livnære seg av.

Søndag skulle Kristoff egentlig stilt til start under Paris-Nice, men slik blir det ikke. Og enda verre: Milano-Sanremo ryker også. Det bekrefter 23-åringen overfor procycling.no:

- Jeg er vraket, sier Kristoff med et smil, før han legger til:

- Lagledelsen mener at jeg trenger hvile etter det tøffe programmet i sesongåpningen. Derfor blir det hvile og trening istedenfor Paris-Nice og Milano-Sanremo.

Lar seg ikke stresse
Det var Stavanger-gutten selv som ønsket seg en plass i den italienske sprintklassikeren foran denne sesongen. Når kalenderen viser mars måned, sitter han bare igjen med to 14.-plasser fra henholdsvis Qatar og Oman. Han lar seg likevel ikke stresse.

Les også: - De stoler ikke helt på formen min

- Jeg vil si sesongen så langt har vært grei. Jeg hadde håpet det skulle gå litt bedre, men jeg har ikke for vane å være i form så tidlig i sesongen.

- Er du nervøs med tanke på fortsettelsen?

- Nei. Jeg er sikker på at formen kommer etter hvert. I fjor var jeg best fra mai og utover, så selv om formen ikke var på topp i de første rittene, er jeg ikke bekymret.

Stanset av tilskuere
BMC har slitt litt med opptrekkene så langt i år. Selv om laget har vært involvert i flere massespurter har de ennå ikke okkupert noen av plassene på podiet.

På den første etappen i Tour of Oman så det ut som at det endelig skulle fungere for det amerikanske laget, da Taylor Phinney var i ferd med å kjøre Kristoff fram i en fin posisjon. Da endte det ikke bedre enn at BMC-opptrekket måtte stanse opp for å unngå et sammenstøt med ivrige tilskuere i veikanten.

- Opptrekkene har ikke vært supre, men det er noe vi jobber hardt med å forbedre, kan Kristoff fortelle.

- Nå har vi fått inn Taylor Phinney, som er en råsterk mann. Jeg tror vi kan få til et godt samarbeid. Det er ingen ulempe for meg at han har kommet. Jo flere gode og avslutningssterke syklister vi har, jo lettere blir det å få gode resultater.

Satser mot Gent
Phinney skal etter planen (amerikaneren pådro seg en hjernerystelse under trening i Italia) kjøre Paris-Nice, mens Kristoff i stedet finner frem treningssykkelen i stavangertraktene.

- Nå skal jeg ta det litt rolig og bygge opp formen mot Gent-Wevelgem. Det blir mitt neste mål. Etter det blir det en ny roligere periode, før jeg for alvor starter oppkjøringen til Giro d’Italia. Der satser jeg på å markere meg i løpet av den første uken.

Det neste rittet for nordmannen blir Dwars Door Vlaanderen den 23. mars. Gent-Wevelgem sykles 27. mars, mens Giro d’Italia starter i Torino den 7. mai.

Her finner du Alexander Kristoffs sesongplan!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere