*Nettavisen* Sport.

Kristoff motstander av pillebruk i sykkelsporten

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

- Jeg synes ikke noe om bruken av smertestillende, sier Kristoff til procycling.no.

17.10.12 20:54

Taylor Phinney fortalte onsdag om utstrakt bruk av smertestillende medikamenter og koffeinpiller i sykkelfeltet.

Det er spesielt bruken av smertestillende den unge amerikaneren reagerte på. I korte trekk bruker mange syklister smertestillende i rittene.

Hensikten er å minimere smerten de påfører seg selv i tunge faser av ritt, for å få en «lettere» vei til mål.

I fjor var han lagkamerat med norske Alexander Kristoff i BMC. Nordmannen sykler nå for russiske Katjusja.

Bakgrunn: Tar et oppgjør med sykkelsportens pillebruk

Støtter tidligere lagkamerat
25-åringen bekrefter Phinneys oppfatning av bruken.

- Det var vanlig i BMC og det er vanlig i Katjusja. Jeg tror det er vanlig i alle lag, men man kan velge selv. Det er ingen som pusher det på deg, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Bronsevinneren fra OL er for tiden på møter og teambuilding med Katjusja, og forteller at han ikke bruker smertestillende.

- Jeg pleier ikke å ta noen ting. Det hender jeg tar litt koffein før avslutninger, men jeg ville aldri tatt noe som er ulovlig. Så lenge det er innenfor regelverket så må det være greit. Det er mange medikamenter som ikke er lovlige, og det er helt uaktuelt å ta sånt. Koffein var jo på lista før, men det ble tatt av fordi man så at det ikke var prestasjonsfremmende.

Rådet til ikke å ta smertestillende
Det helsemessige aspektet veier også inn for Kristoff. Hans stefar og trener, Stein Ørn, anbefaler ikke å bruke smertestillende.

- Stein anbefaler ikke å bruke smertestillende. Det sliter på nyrene, sier Kristoff.

Kristoff understreker at man ikke skal bruke slike midler når man er frisk og rask.

- Jeg synes ikke noe om bruken av smertestillende. Av og til har man vondt og trenger det. Men hvis man er helt frisk og ikke trenger det, så mener jeg folk bør ligge unna, avslutter Kristoff.

Som nevnt er Kristoff for tiden på samling med laget i Østerrike. De har gjennomført møter og gjort tilpasninger til utstyr. I morgen bærer til det til fjells på en isbre, før de skal ha det sosialt på en hytte ut i de små timer.

PS: En rekke ryttere har støttet Phinney på Twitter. Det inkluderer Peter Stetina, Marco Pinotti, Greg Henderson og David Millar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.