RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.koafoto.no)

Kristoff nær første proffseier

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff spurtet inn til andreplass i World Tour-ritt.

World Tour-rittet Polen Rundt startet søndag med en 101,5 kilometer lang etappe fra Pruszków til Warszawa. Noe annet utfall enn en spurt var vanskelig å se for seg på den paddeflate etappen.

Det passet vår nybakte norske mester på landevei Alexander Kristoff strålende. Nordmannen spurtet inn til andreplass, bare slått av vidunderbarnet fra Skil-Shimano, Marcel Kittel.

Kittel kjører sin første sesong som profesjonell i det nederlandske laget. Så langt i sesongen står han bokført med hele åtte seire.

Kristoff spurtslo meritterte ryttere som Francesco Chicchi, Herinrich Haussler og Peter Sagan. BMC-proffen nærmer seg verdenstoppen med stormskritt.

Selv om Polen Rundt ikke er noe Tour de France, stiller meget gode ryttere til start.

Super-opptrekker
- Danilo Wyss gjorde en super jobb for meg, forteller Kristoff ifølge BMC Racing Teams hjemmesider.

- Jeg var i perfekt posisjon, men jeg hadde ikke kjempegode bein på slutten så jeg kom meg ikke rundt Kittel. Men dette er en fin start, fortsetter han.

BMC-rytteren er klar for nye oppgaver mandag, da det på ny er duket for en spurt.

- Det er samme runde på slutten som i fjor, så jeg kjenner spurten godt og vil prøve igjen i morgen, avslutter Kristoff.

Kaotisk spurt
Det var en utrolig lite oversiktelig spurt i Warszawa. Alle lagene ville ha sin spurter i tet med én kilometer igjen, det var det ikke plass til.

- Etter 101 kilometer trodde alle at de kunne vinne, det resulterte i en uorganisert sprint, forteller sportsdirektør i Leopard Trek Torsten Schmidt til lagets hjemmesiden. Tyskeren spår at de to neste etappene også vil ende i massespurter.

Vi må forvente at Alexander Kristoff er BMCs mann på disse to etappene. Etter det skal laget forsøke å ta sammenlagtseieren med Alessandro Ballan.

Andre andreplass
For bare en uke siden ble 24-åringen nummer to på en etappe i Tour de Wallonie, den gang var det bare Robbie McEwen som slo norgesmesteren.

Den første proffseieren er utvilsomt like rundt hjørnet for Alexander Kristoff.

Etter en noe treg start på sesongen kjørte Kristoff godt i Giro d'Italia. Han ble norgesmester på landevei i Skien og har etter det vært på pallen ved tre anledninger. To ganger i Tour de Wallonie og nå i Polen Rundt.

I Polen Rundt vil den tidligere Joker Bianchi-rytteren få flere muligheter til å sikre flere pallplasser, og kanskje ta sin første World Tour-seier.

PS: Lars Petter Nordhaug (Team Sky) kjører også rittet.

Resultater
1. Marcel Kittel (Skil-Shimano)
2. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) samme tid
3. Francesco Chicchi (Liquigas) s.t.
4. Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) s.t.
5. Michele Merlo (De Rosa-Ceramica Flaminia) s.t.
6. Giacmomo Nizzolo (Leopard Trek) s.t.
7. Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) s.t.
8. Luca Paolini (Katjusja) s.t.
9. Juan José Heado (Saxo Bank-SunGuard) s.t.
10. Adam Blythe (Omega Pharma-Lotto) s.t.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere