Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff om Flandern: - Topp ti er målet

Nordmannen bedre enn noensinne før søndagens store klassiker.

Norske sykkelfans er på ingen måte bortskjemt med topplasseringer i Flandern rundt de siste årene.

Siden Dag Otto Lauritzens tredjeplass for 24 år siden er det kun Kurt Asle Arvesen (2008) som har bokført seg med en plassering blant de ti beste.

Men idet Flandern rundt fyller 100 år mønstrer Norge en heller uventet kandidat for en fremskutt plassering i form av Katjusja-rytter Alexander Kristoff.

Nordmannen imponerte stort i den ragnarok-lignende utgaven av Milano-Sanremo i midten av mars hvor han ble åttendemann, og fulgte opp med et gnistrende Tredagers De Panne: Kristoff tar med seg både etappeseier og andreplass sammenlagt inn i helges Flandern rundt.

- Jeg er absolutt bedre nå enn jeg var under De Panne i fjor, blir procycling.no fortalt av Katjusja-rytteren som nå sikter mot en plassering blant de ti beste i søndagens sykkelmonument.

Les også: Her er favorittene til Flandern rundt

Før fjorårets utgave fikk Flandern rundt et nytt ansikt. Den sedvanlige avslutningen med Muur de Geraardsbergen og Bosberg før målgang i Ninove ble ofret til fordel for en nykomponert rundløype hvor Oude Kwaremont og Paterberg bestiges tre ganger.

Til tross for den tøffe avslutningen ble Kristoff beste nordmann med sin 15. plass, bare 38 sekunder bare vinneren, brosteinskongen Tom Boonen. I år vil Stavanger-mannen bygge videre på den prestasjonen.

- Å komme topp ti er målet. Jeg var kanskje litt heldig i fjor. Tror jeg falt av cirka 20 ganger, men klarte likevel å kjempe meg tilbake gang etter gang. Det er et utrolig hardt ritt og derfor svært vanskelig å melde seg på helt i toppen.

- Men er fast bestemt på å gjøre det bra, og formen er i alle fall god nok, sier 25 åringen som håper han får samme støtte i søndagens ritt som har fikk på den avsluttende dagen i De Panne

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Katjusja-laget sender også Luca Paolini til Flandern rundt. Den rutinerte italieneren har også fått en lysende start på sesongen. Med seier i Omloop Het Nieuwsblad i slutten av februar ser 36 åringen bedre ut enn på lenge. Han satt også godt med i finalen i Flandern i fjor, men disponerte kreftene dårlig. Kombinerer han godt med Kristoff derimot har de begge sjans for en god plassering.

- I fjor hadde jeg nok en del flaks, men med den formen jeg har vist i år er det et klart mål å forbedre 15. plassen. Flandern er et stor mål for også for Luca, han vært sterk der i fjor, men fikk ikke maks uttelling. Men vi kan være sterke sammen. I år håper jeg at jeg trenger mindre flaks, avslutter Kristoff.

Katjusja-laget til Flandern rundt: Xavier Florencio, Vladimir Gusev, Vladimir Isaychev, Alexander Kristoff, Aleksandr Kuschynski, Luca Paolini, Rüdiger Selig og Gatis Smukulis.

Du kan følge Flandern rundt LIVE på procycling.no.

Kommentarer til denne saken