Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff overlevde klatretest

- Det var hardt, sier Giro d`Italia-klare Alexander Kristoff til procycling.no.

Mens ardennerklassikerne har tatt mye av oppmerksomheten internasjonalt de siste dagene har Alexander Kristoff syklet ritt i Nord-Italia.

Giro del Trentino er navnet - firedagersrittet inneholder én tempoetappe og tre knallharde fellesstartetapper.

Rittet omtales som den ideelle Giro d`Italia-oppladningen. Det overrasker da med andre ord få - hvis ingen - om vi forteller at Michele Scarponi (Lampre) ble kronet til sammenlagtvinner på 1500-meters høyde ved Madonna di Campiglio fredag kveld.

Se relaterte artikler oppe til høyre for hver etapperapport fra procycling.no!

Ikke enig med sportsdirektøren
For norske Kristoff ble det gruppetto (bakerste gruppe, omtales ofte «bussen», vår.anm.) hver dag uten at det betyr noe som helst. 23-åringen var der for å trene - og treningstimer fikk han nok av.

- Jeg kom til mål, så det gikk greit. Det var spesielt hardt i dag (fredag), og jeg var cirka 20 minutter bak teten. Det var mange som sto av underveis, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

- Fabio Baldato (assisterende sportsdirektør i BMC, vår.anm.) sa på forhånd at du skulle være offensiv og komme deg i brudd. Har det skjedd?

- Det har ikke jeg hørt noe om. Hvis jeg skulle blitt sendt i brudd på slike etapper hadde jeg blitt kjørt av i første motbakke. Det hadde ikke vært noe poeng, og det var ikke planen heller, svarer Kristoff når vi spør om Baldatos pressemeldinguttalelser.

Bedre rustet i år
Som i fjor kom Kristoff fra brosteinsmonumentet Paris-Roubaix og rett til Giro del Trentino. Da mye på grunn av at BMC manglet ryttere grunnet skader og suspensjoner. I år er situasjonen noe annerledes da Alexander Kristoff har fått klarsignal til Giro d`Italia, og trengte de nødvendige kilometerne i kroppen før Grand Touren.

- Hvordan var overgangen fra brostein til fjell?

- Det gikk greit i forhold til i fjor. Målet var bare å komme seg gjennom. Det klarte jeg, forteller BMC-rytteren etter fire dager i Trentino-området.

- Det er to uker til giroen. Hva er planen?

- Nå drar jeg hjem til Stavanger. Jeg er ikke helt klar enda, men jeg blir klar, forsikrer 23-åringen og legger til:

Sterkt BMC-lag
- Kanskje jeg kjører norgescupen (første runde - Jæren Sykkelfestival 1. mai, vår.anm.) hvis jeg føler meg bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sammen med lagkameratene Alessandro Ballan, Chad Beyer, Mathias Frank, Martin Kohler, Mauro Santambrogio, Johann Tschopp, Danilo Wyss og Simon Zahner er han klar til Giro-start 7. mai. Ingen klare sammenlagtkandidater, men laget kan allikevel hevde seg på de fleste etappene.

Les også: Disse sykler Giro d`Italia

Og slik det ser ut nå får Alexander Kristoff frie tøyler i kampen mot spurtkanoner som Alessandro Petacchi, Mark Cavendish, Tyler Farrar, Daniele Bennati med flere.

- Jeg regner med at det skal kjøres for meg i spurtene. Det blir ikke så mange av dem, men det blir noen få de to første ukene, forteller Kristoff som selvfølgelig er klar over hvilken motstand som venter i massespurtene.

Vil fullføre giroen
Men i motsetning til de fleste andre spurterne har ikke Alexander Kristoff noe Tour de France i bakhodet. Det blir full gass i Giro d`Italia for 23-åringen som tar lang sommerferie hvis vi ser bort ifra NM.

- Jeg har som mål å fullføre. Det blir min første Grand Tour - jeg har ikke kjørt lenger enn 10 dagersritt tidligere. Jeg vet ikke om jeg klarer å fullføre, men det er i hvert fall målet, sier BMC-rytteren og avslutter:

- Men det er ikke krise om jeg ikke fullfører. Det er ingen spurtetapper den siste uken, og det går bare opp og ned.

PS! Lars Petter Nordhaug (Sky) er også Giro d`Italia-klar.

Besøk vårt diskusjonsforum her! Der finner du også vår sykkelkonkurranse som pågår året rundt!

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus