RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff på fjerde i kaotisk spurt

SYKLET INN TIL FJERDEPLASS: Alexander Kristoff endte på fjerdeplass i femte etappe av Tour de Suisse.
SYKLET INN TIL FJERDEPLASS: Alexander Kristoff endte på fjerdeplass i femte etappe av Tour de Suisse. Foto: Trond Reidar Teigen
Mens Mark Cavendish veltet.

Büren an der Aare (NTB-DPA): Alexander Kristoff syklet i mål til fjerdeplass i en rotete massespurt på 5. etappe i sykkelrittet Tour de Suisse onsdag.

Alle de beste spurterne var i posisjon på vei inn mot mål, men en velt 300 meter før målstreken førte til at tetklyngen sprakk opp. Mark Cavendish, som vant tirsdagens etappe, gikk i asfalten på en smal og svingete vei.

Det skjedde etter at Matt Goss og Danny Van Poppel hadde vært borti hverandre i den siste svingen. Italieneren Sacha Molodo fra Lampre-laget profitterte på kaoset og knep etappeseieren.

- Karrierens største seier
Slovaken Peter Sagan slo til først på oppløpet, men Molodo kom voldsomt bakfra og suste forbi. John Degenkolb og Kristoff ble nummer tre og fire.

- Sagan var mannen å slå. Dette er den største seieren i karrieren min, sa Molodo, som har konkurrert relativt lite siden et stygt fall i vårklassikeren Paris -Roubaix.

Syklistene måtte over to fjellpasseringer på vei mot mål onsdag. Et tidlig tremannsbrudd var lenge i front, men ble innhentet ti kilometer før mål.

Tysker i lederlsen
Tyskeren Tony Martin fra Omega-laget ble fanget bak velten, men tapte ikke betydelig tid til konkurrentene og beholder den gule ledertrøya. Han er seks sekunder foran nederlenderen Tom Dumoulin, mens Sagan på tredjeplass tok inn fire sekunder og er ti bak.

Tidligere Tour de France-vinner Bradley Wiggins sto av før onsdagens etappe. Han slet med sykdom og tapte i tillegg mye tid da han veltet tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere