Kristoff så ikke seg selv som favoritt, men det var helt til han så været

KAN FÅ HJELP AV VÆRGUDENE: Snøvær kan hjelpe Alexander Kristoff i Tour of Norway.

KAN FÅ HJELP AV VÆRGUDENE: Snøvær kan hjelpe Alexander Kristoff i Tour of Norway. Foto: Francois Lo Presti (Afp)

Snøvær kan gi nordmannen kjempefordel i Tour of Norway.

19.05.15 16:32

FORNEBU (Nettavisen): Et kraftig snøvær i Telemark tirsdag morgen kan øke Alexander Kristoffs sjanser til å stikke av med sammenlagtseieren i Tour of Norway.

Det forteller den norske sykkelstjernen til Nettavisen.

- Det der så ikke helt bra ut, sier Kristoff når Nettavisen viser ham bilde av der fredagens etappe skal gå.

Nordmannen er favoritt til å stikke av med flere etappeseiere i rittet som starter onsdag, men 3. etappen fra Skien til Rjukan og 4. etappen fra Rjukan til Geilo gjør at en sammenlagtseier kan bli i det tøffeste laget for Kristoff.

Men kun få dager før stjernene står klare ved startstreken på i Skien, rapporteres det om kraftig snøfall i Telemark, noe som har ført til at deler av der løypen går har blitt stengt for trafikk. Blir snøen liggende, må arrangøren finne en annen løsning, noe som vil gi Kristoff en fordel.

- Hvis vi ikke går i mål ved toppen av fjellet, så er det et fint steg mot sammenlagtseier for meg. Men først må jeg vinne på de flate dagene. Det er det som er fokuset for meg foreløpig, sier Kristoff.

KAN HJELPE KRISTOFF: Fredag skal Tour of Norway egentlig hit, på veien mellom Tuddal og Svineroi. Hvis rittet må finne en annen trasé, kan det hjelpe Alexander Kristoff i sammendraget. Foto: Asbjørn Torgersen (Rjukan Arbeiderblad)

Tror på Nordhaug
Katjusja-stjernen mener landsmann Lars Petter Nordhaug er favoritt til å stikke av med sammenlagtseieren hvis været bedrer seg de neste dagene.

- Jeg tror Lars Petter kan være farlig. Han vant akkurat Tour of Yorkshire og han er på hjemmebane han også. Jeg tror kanskje han er favoritten, forklarer Kristoff, som tror Nordhaug håper på en litt annen værmelding enn ham selv de neste dagene.

- Han håper vel på best mulig vær og flest mulig bakker, humrer Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SIGNERTE MED COOP: Alexander Kristoff møtte pressen på Fornebu i forbindelse med signeringen av en sponsoravtale med Coop. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Har alternativ rute klar
Sikkerhetssjef i Tour of Norway Bjørn Erik Tuv sier til Varden at de har en alternativ rute klar.

- Løypen kan bli endret til å gå via Gransherad og fylkesvei 37 forbi Tinnsjøen. Så sykkelløp blir det, uansett.

Han håper imidlertid at værgudene er på arrangørens side de neste dagene.

- Det er klart at det er smått bekymringsfullt når vi hører at det er meldt om 25 centimeter med snø der oppe i løpet av tirsdagen. Men heldigvis ser det ut til at været skal bli litt bedre utover uka, og at fredagen blir flott og solfylt. Det er jo det vi håper, at vi får vist frem Telemark og Gaustatoppen fra sin beste side, sier Tuv.

Onsdag må Kristoff og de andre stjernene ta seg fra Årnes til Sarpsborg når startskuddet for 1. etappe av Tour of Norway går.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.