SAINT-GILDAS-DES-BOIS/OSLO (procycling.no): Av Norges fire sykkelstjerner, er det kun Alexander Kristoff som er på utgående kontrakt etter denne sesongen.

Slikt blir det mye skriverier av. Stavangergutten har lenge vært klar på at han ønsker å bli i Katjusja.

Nå er det endelig klart.

- Ja, jeg har signert. Det en god avtale og jeg er godt fornøyd. Det er en avtale over to år, bekrefter Alexander Kristoff overfor procycling.no.

Les også: Talenter kan få proffkontrakt av Kristoff

Lønn: Rundt fem millioner
Profesjonelle idrettsutøvere vil sjeldent fortelle hva de tjener. Alexander Kristoff er intet untak.

Etter det procycling.no erfarer vil årslønna ligge på rundt 700 000 Euro, noe som tilsvarer drøye 5,5 millioner norske kroner.

- Jeg har ingen kommentar til det finansielle, sier Kristoff.

Konfrontert med anslaget procycling.no kjenner til sier han følgende:

- Jeg sier kanskje. Jeg sier ikke ja eller nei.

- Stemmer det at du kunne fått mer penger andre steder?

- Ja, litt mer kunne jeg nok fått, men det er ikke så mye. Sånn sett er jeg fornøyd med å få fortsette her, og jeg har fått forsikringer om at jeg blir satset på.

Astana, FDJ og Argos-Shimano har alle vært interesserte i Kristoff, men de to siste skal ikke hatt mulighetene til å matche de økonomiske kravene til nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Signerte i Montpellier
Kristoff forteller at avtalen ble underskrevet i Montpellier, hvor Tour de France hadde målgang på den sjette etappen 4. juli.

- Jeg er glad for å fortsette i Katjusja. Det er en bra kontrakt. Framtiden er sikret for de to neste årene, sier han.

- Hva gjorde at du forlenget?

- Jeg får forsikringer om at jeg blir satset på og jeg får kjære de løpene jeg selv ønsker. Det holder for meg. Gjør jeg jobben min og henger med der framme, vet jeg i hvert fall at jeg er den raskeste på laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trives godt
26-åringen har funnet seg godt til rette i det russiske laget. Lønna har vært godt, og som nevt over, den blir enda bedre i 2014. Kristoff har også fått lov til å bo hvor han vil og han kan jobbe med stefaren Stein Ørn som trener.

Da Kristoff syklet i BMC ville laget helst at han skulle flytte ut av Norge. Foreløpig har ikke det vært aktuelt for nordmannen. Samboeren studerer hjemme i Norge, og så lenge hun er på skolen, vil ikke flytting ut av landet være aktuelt.

En del sykkellag forlanger etter hvert også at rytterne skal bruke lagets interne trenere, slik som for eksempel Team Sky. BMC har også beveget seg i den banen.

I Katjusja har de ingen problemer med at Kristoff jobber med Stein Ørn.

procycling.no følger Tour de France LIVE

HTML EMBED