RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alexander Kristoff (BMC) i norsk mestertrøye under Polen rundt
Alexander Kristoff (BMC) i norsk mestertrøye under Polen rundt Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Kristoff sikker på ny proffkontrakt

Sist oppdatert:
- Jeg er 99 prosent sikker på at jeg er proff neste år også.

Tidligere denne uken kom det frem at BMC ikke ønsket å forlenge avtalen med det norske spurttalentet Alexander Kristoff.

Lagsjefen i det amerikanske laget, Jim Ochowicz, fortalte i et intervju med procycling.no at han syntes at Kristoff ikke hat vært dedikert nok i satsingen.

Les mer:- Kristoff er ikke dedikert nok

Det ligger allikevel an til at Kristoff fortsetter profftilværelsen i et annet lag.

- Det er så godt som 100 prosent sikkert at jeg er proff neste år også, i hvert fall 99 prosent, avslører han til procycling.no.

Ønsker ikke å flytte
Dermed er det slik at det ikke handler om hvorvidt han er proff neste år, men heller hvor. Han er allerede i innledende samtaler med noen lag.

Nordmannen forteller procycling.no hva han ser etter i et nytt lag.

- Jeg kan godt kjøre opptrekk for en storspurter, men vil gjerne også få muligheten til å kjøre for egne sjanser i noen ritt. Dessuten vil jeg fortsatt bo i Stavanger, hvor jeg har kjæresten min som jeg venter barn med.

Å bo i Norge er noe BMC har sett på som uforenelig med å prestere optimalt. Selv om trener Stein Ørn kunne fortelle procycling.no at Kristoff kunne trene på sykkelen gjennom hele året, har allikevel BMC bestemt seg for at det ikke er nok.

- De har alltid vært opptatt av at jeg skal flytte. Det er deres beslutning.

Les mer:Mener Kristoff har hevet seg

Men i samtaler med andre lag har Kristoff funnet ut at det ikke er en unison holdning i proffeltet.

- De jeg har snakket med har syntes at det er helt greit at jeg blir boende i Stavanger, forteller den regjerende norske mesteren.

- Et veldig viktig ritt
Han mener at ryttere som Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og han selv har bevist at det går an å utvikle seg selv om man bor i Norge hele året.

- Jeg føler bare at jeg har blitt bedre og bedre de siste årene.

Nå venter et ritt i London, som blir regnet som prøve-OL, før turen bærer videre til den tyske klassikeren Vattenfall Cyclassic.

Alexander Kristoff har gode minner fra det endagsrittet. I fjor gjorde han sin beste prestasjon i nettopp dette rittet, da han ble nummer fire, kun slått av sterke spurtere som Tyler Farrar, Edvald Boasson Hagen og Andre Greipel.

- Det blir et viktig ritt for meg. Presterer jeg godt der tar jeg med meg mange World Tour-poeng, så jeg håper virkelig at jeg har gode bein da, avslutter Kristoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere