RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lauten, Daniel Sannum (NTB Scanpix)

Kristoff sikret poengtrøyen

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff holdt unna med knappest mulig margin i Danmark.

Det var ingen hvilken som helst oppgave Alexander Kristoff (Katjusja) skulle bryne seg på under den siste etappen av Danmark rundt søndag.

Nordmannen uttalte på forhånd at han ville forbedre fjerdeplassen i sammendraget. For å gjøre det måtte han ta (minst) ti bonussekunder i løpet av den 165 kilometer lange etappen mellom Slagelse og Frederiksberg.

25-åringen kunne også ikle seg poengtrøyen på den siste etappen, men: Spurtstjernen André Greipel (Lotto-Belisol) lurte bare tre små poeng bak.

Den oppgaven skulle vise seg å bli vanskelig. Utbryterduoen Sebastian Lander (Glud & Marstrand - LRO) og Kristian Haugaard (Post Danmark) samt to blad Mørkøv (henholdsvis Michael og Jesper) tok seg av de to innlagte spurtene.

Dermed var alt avhengig av etappeplasseringen (10-6-4 bonussekunder). Det var først og fremst Team Sky som sørget for at det skulle bli massespurt på Frederiksberg Allé. Britene hadde også forsøkt å splitte feltet i sidevinden tidligere på etappen, men lyktes ikke med det.

Kristoff: - Spurtet på viljen
På oppløpet var Mark Cavendish (Sky) sterkest. Briten henviste Matteo Pelucchi (Europcar) og André Greipel til andre- og tredjeplass på etappen.

Kristoff ble nummer fem på etappen, plassen bak unggutten Andrew Fenn (Omega Pharma-Quick Step).

- Vi hadde samme taktikk som i går (lørdag), men det gikk ikke like bra i dag. Jeg fikk god hjelp inn mot avslutningen, men jeg ble litt isolert mot slutten. Den siste kilometeren måtte jeg ta mye vind. Jeg hadde en god posisjon, men satt på siden av Greipel. Det kostet mye, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

- Jeg lå lenge på tredjeplass i spurten, men så kom Greipel forbi (i tillegg til Andrew Fenn, vår.anm.). Jeg var ganske ferdig da spurten startet og spurtet egentlig bare på viljen, legger 25-åringen til.

Sterk periode
Det holdt allikevel til å forsvare poengtrøyen med ett (!) poeng Katjusjas spurter ble også nummer fire sammenlagt.

- Det er sterke resultater, det viser at jeg har vært stabil og god hele rittet, konkluderer Kristoff.

Alexander Kristoff har bemerket seg på sykkelsetet de siste fire ukene. Det startet med OL-bronse i London før Stavanger-gutten fortsatte med sterke resultater under Eneco Tour, Vattenfall Cyclassics (tross teknikk uhell) og denne ukas sterke resultater i Danmark.

Nordmannen slo som kjent til med etappeseier lørdag formiddag etter at han spurtslo blant andre Andrew Fenn (Omega Pharma-Quick Step), Theo Bos (Rabobank) og Mark Cavendish (Sky).

Les også: Kristoff slo spurtstjerner

Nordhaug viste seg fram
Lieuwe Westra (Vacansoleil) vant Post Danmark rundt sammenlagt.Nederlenderen har virket sterk gjennom det fem dager lange rittet og satte spikeren i kista under 14,5 kilometer lange tempoetappen i Kerteminde lørdag kveld.

Lars Petter Nordaug (Sky) syklet også 2.HC-rittet. Nordmannen bemerket seg da han gikk til topps under fredagens kongeetappe fra Silkeborg til Vejle (185 kilometer). 28-åringen var ikke god nok under tempoetappen, iført ledertrøyen, lørdag kveld og rykket ned til 10. plass i sammendraget.

- Det var ikke Lars Petters løype ettersom det var flatt og lite teknisk. Han kan være fornøyd med prestasjonen sin. Han ga alt, konkluderte Skys sportsdirektør Servais Knaven.

Sky har foreløpig ikke kunngjort hvilke ritt Nordhaug sykler før VM i Nederland, som arrangeres i perioden 16-23. september.

Les også: - Det er VM som er målet

Resultater, 5. etappe:
1. Mark Cavendish (Sky) 3.31,56
2. Matteo Pelucchi (Europcar) samme tid.
3. André Greipel (Lotto-Belisol) s.t.
4. Andrew Fenn (Omega Pharma-Quick Step) s.t.
5. Alexander Kristoff (Katjusja) s.t.
6. Jonathan Cantwell (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) s.t.
7. Sacha Modolo (Colnago - CSF Inox) s.t.
8. Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen - Mercator) s.t.
9. Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen - Mercator) s.t.
10. Marco Coledan (Colnago - CSF Inox) s.t.
(..)
49. Lars Petter Nordhaug (Sky) s.t.

Sammenlagt:
1. Lieuwe Westra (Vacansoleil) 20:41,47
2. Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) +10
3. Manuele Boaro (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) +14
4. Alexander Kristoff (Katjusja) +24
5. Damien Gaudin (Europcar) +25
6. André Greipel (Lotto-Belisol) +31
7. Wilco Kelderman (Rabobank) s.t.
8. Stefan Schumacher (Christina Watches-Onfone) +35
9. Michael Rogers (Team Sky) +38
10. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +41

Fullstendige resultatlister (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere