Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff sikter mot Tour de France

Thymerais (NTB): OL-bronsevinner Alexander Kristoff (25) retter blikket mot den 100. utgaven av Tour de France neste sommer.

Stavangermannen og proffkollega Vegard Stake Laengen tråkket til mål i hovedfelt nummer to i sesongavslutningen Paris - Tours i Frankrike søndag. Italienske Marco Marcato vant rittet over 235,5 kilometer.

Katjusja-proffen setter nå bort sykkelen i tre uker, tar noen styrkeøkter i trimstudio og starter treningen til ny sesong 1. november.

Etter en åtte måneder lang sesong som den norske proffsyklisten med flest rittkilometer i beina (13.610), deriblant Giro d'Italia for annen gang, melder Kristoff seg klar til debut i verdens største og mest prestisjefylte sykkelritt.

- Neste år vil jeg satse på enda bedre vårklassikersesong, kanskje med Milano - San Remo som et hovedmål. Så tenker jeg Tour de France om løypa ser grei ut for min del. Den bør inneholde en del spurtetapper og ikke være altfor hard om den skal passe meg, sier Alexander Kristoff til NTB.

Tour-løypa blir presentert 24. oktober. Allerede er det kjent at starten går på fjelløya Korsika for første gang i historien. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin