*Nettavisen* Sport.

Kristoff snytt av offensiv danske

FJERNET FRA WORLD TOUREN: Alexander Kristoff og Katjusja blir ikke å se i sykkelsportens øverste divisjon neste år. Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)

- Det var litt surt, for jeg vant spurten lett, sier nordmannen.

09.09.12 20:06

Alexander Kristoff (Katjusja) var veldig nærme sin tredje seier for sesongen i endagsrittet GP de Fourmies i dag.

Dessverre ble 25-åringen tatt på sengen av en alltid angrepsvillig Lars Bak (Lotto-Belisol), som stakk av gårde med bare åtte kilometer igjen til mål. Kristoff vant spurten bak dansken, mens tyske Marcel Kittel ble nummer tre.

- Vi var litt låst på slutten for vi hadde Freire i et tremannsbrudd. Det passet oss egentlig bra, men dessverre stak Lars Bak fra Freire.

- Vi hentet Freire og Mørkøv rett før mål da vi kjørte et spurtopprekk, men Bak holdt akkurat unna. Det var ganske surt for jeg følte meg sterk og vant spurten bak greit, sa Krsitoff til procycling.no etter rittet.

Dagens vinner, som også vant en etappe i årets Giro d'Italia, var selvsagt meget fornøyd etter dagens soloseier.

- Jeg er i god form og angrep på slutten. Vanligvis slår jeg ikke Mørkøv eller Freire i en spurt, men Mørkøv var snill å slippe en luke på slutten. Vi er gode venner, sa Bak i seiersintervjuet.

Spurternes paradis
Rittet er i utgangspunktet en gylden mulighet for feltets raskeste menn. Likevel levner de småkuperte 200 kilometerne anledning for sterke og offensive barrodeurs, som ofte forsøker å forstyrre spurtlagene.

Tidlig gikk et brudd av gårde med flere meritterte navn. Seksmannsgruppen med Jeremy Roy (FDJ-BigMat) Michael Mørkøv (Saxo Bank –Tinkoff Bank), Frederique Robert (Lotto-Belisol), Lazlo Bodrogi (Team Type 1), Anthony Colin (Roubaix) og Oscar Freire (Katjusja) var dagens opportunister.

Med stallkamerat Freire i brudd, så det derfor bra ut for Katjusja og Kristoff, som dermed kunne la de andre lagene ta ansvar for å hente inn utbryterne. Nordmannen som har hele syv topp fem plasseringer den siste måneden (blant annet en seier i Danmark Rundt), var nummer to i Fourmies i fjor.

Radio-Shack Nissan og Argos-Shimano tok kontroll over begivenhetene med snaue 40 kilometer igjen, samtidig som de regionale, franske lagene avløste hverandre med levere det ene kamikaze-angrepet etter det andre.

Slu danske
Da 20 kilometer gjensto stakk bruddspesialisten Mørkøv og tredoblet verdensmester Freire fra de andre i bruddet. Dansken og spanjolen jobbet godt sammen, før en ny danske kom opp til duoen i front da bare åtte kilometer gjensto.

Innenfor siste kilometer gjorde Bak kort prosess og snøt dermed både sin landsmann og Freier for heder og ære. Kun ett sekund bak kom et dundrende hovedfelt, hvor altså Kristoff var raskest.

PS: I motsetning til hva vi skrev på lørdag er ikke Kristoffs sesong over etter dette rittet. Han kjører GP de Wallonie på onsdag og muligens Paris-Tours etter en liten ferie.

Resultat:
1. Lars Bak (Lotto Belisol)
2. Alexander Kristoff (Katjusja) +0.01
3. Marcell Kittel (Argos-Shimano) s.t
4. Baptiste Planckaert (Landbouwkrediet) s.t
5 Johnny Cantwell (Saxo Bank - Tinkoff Bank) s.t
6, Omar Bertazzo (Androni Giacattoli - Venezuela) s.t.
7. Francesco Lasca (Caja Rural) s.t.
8. Steven Caethoven (Accent Jobs - Willems Verandas) s.t.
9. Alessandro Bazzana (Team Type 1 - Sanofi) s.t.
10. Jimmy Casper (AG2R) s.t.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.