Kristoff spent på å se løypeprofilene

SPENT: Alexander Kristoff er spent på å se løypeprofilene i Tour de France neste år. Det er først da han med sikkerhet kan si noe om sjansene sine.

SPENT: Alexander Kristoff er spent på å se løypeprofilene i Tour de France neste år. Det er først da han med sikkerhet kan si noe om sjansene sine. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Det lille jeg har sett, tyder på at det er noen etapper som passer for meg, sier nordmannen.

Alexander Kristoff synes opplegget for Tour de France neste år ser greit ut, men kan ikke si så mye om egne sjanser før han har sett løypeprofilene.

- Det ser vel ganske greit ut, men jeg vet ikke så mye om de enkelte etappene. Det har jo vært mest fokus på bakkene til nå, og det betyr jeg ikke så mye for meg. Det lille jeg har sett, tyder på at det er noen etapper som passer for meg også, sier Alexander Kristoff til NTB.

Da NTB var i kontakt med ham onsdag ettermiddag hadde han fått med seg at Johan Kaggestad mener han har åtte vinnersjanser.

Hyggelig

- Jo, jeg har fått med meg det. Det er jo hyggelig, men jeg vet ikke hva han bygger det på, for han har vel ikke sett noen løypeprofiler han heller. Foreløpig er jo ikke de sluppet ennå, forteller Kristoff.

Han sier at det ser ut som de beste mulighetene hans ligger i starten av Touren, for det er der det er flatest.

Kaggestad sa på direkten på TV 2 at han mener Kristoff har vinnersjanser på etappene nummer 2, 4, 5, 6, 7, 13 og 15.

Tempoprolog

Rittet innledes med en tempoprolog på 14 kilometer i nederlandske Utrecht. Deretter skal det kjøres gjennom Belgia og inn i Frankrike langs Normandie-kysten.

- Det er flatest i starten, så du har nok rett i at det er der jeg har mine beste muligheter. Ellers må jeg si at en del av de korte fjelletappene nok kommer til å bli tøffe. Da kommer det til å gå fort og bli stressende og hektisk, forteller Kristoff, som i første omgang er mest opptatt av at han står foran en vintersesong med mye tøff grunntrening.

Den virkelige sesongen begynner ikke før i februar måned, og Tour de France innledes ikke før 4. juli. Dersom han unngår skader og sykdom er Alexander Kristoff den eneste norske proffrytteren som er sikret deltakelse i Touren. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag