RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Kristoff til Midtøsten

Sist oppdatert:
Passtrøbbel åpner opp for Denis Galimzianov og nordmannen i Qatar.

Alexander Porsev ble nektet visum til Qatar ettersom passet hans utløper om to måneder (pass må være gyldig i minimum ett år, vår anm.).

Dermed bytter han og Alexander Kristoff plass. Det sender nordmannen til Qatar, mens Porsev sykler kriteriumsrittene på Mallorca i februar.

- Jeg tror det er bedre for sesongforberedelsene mine, men jeg har kjørt i Qatar to ganger tidligere og hadde opprinnelig lyst til å prøve noe annet. Da laget spurte meg, gikk jeg likevel med på å bytte, forteller Kristoff til procycling.no.

Sammen med Galimzianov
Et annet moment for å sende Stavanger-gutten dit, er ønsket om å samkjøre ham og Katjusja-sprinter Denis Galimzianov. 24-åringen forteller at de to allerede har terpet en del under lagets samling på Mallorca.

- Vi har kjørt en del opptrekk på trening, og da er det jeg som har trukket opp for ham. Jeg skal kjøre en del løp uten ham denne sesongen, men det blir spennende å se om vi får til noe i enten Qatar eller Oman, forteller han.

Katjusja virker fast bestemt på å vise seg fram i massespurtene i sesongen som kommer. Kristoff merker allerede stor forskjell i forhold til arbeidet BMC Racing Team la ned på området.

- Vi trente nesten aldri på dette i BMC, men i Katjusja har vi kjørt en del spesifikk sprinttrening allerede. Det er mange raske ryttere her, og jeg mener bestemt vi har potensial i spurtene. Det blir selvsagt tøft mot Mark Cavendish, og laget han har rundt seg, men vi kommer også til å hevde oss i noen ritt, spår han.

Hjem til familien
Kristoff har vært på Mallorca siden 8. januar. De første to dagene gjorde han unna sammen med Team Joker Merida. Deretter har Katjusja vært på samling.

Nå skal han hjemover til Stavanger for å koble av sammen med familien.

Tour of Qatar starter søndag 5. februar, og avsluttes fem dager senere. Thor Hushovd (BMC Racing) og Gabriel Rasch (FDJ-BigMat) stiller også til start i rittet.

Alexander Kristoffs nye sesongplan:
2.-24. januar: Samling
5.-10. februar: Tour of Qatar NY!
14.-19. februar: Tour of Oman
25. februar: Omloop Het nieuwsblad
26. februar: Kuurne Brussel Kuurne
4.-11. mars: Paris-Nice
18. mars: Milano-San Remo
25. mars: Gent-Wevelgem
27-29. mars: Driedaagse De Panne - Koksijde
1. april: Flandern rundt
4. april: Scheldeprijs
8. april: Paris-Roubaix
24.-29 april: Romandiet rundt
5.-27. mai: Giro d'Italia
22.-24. juni: NM

Du finner hele planen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere