Kristoff tilbake i toppen

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Men Guarnieri var raskest i den hektiske finalen.

31.03.11 15:16

Onsdag slo den russiske kometen Denis Galimzyanov til med årets første seier. I dag var det en ny unggutt som slo til, Liquigas sin Jacopo Guarnieri.

Den italienske 23-åringen startet spurten rimelig tidlig og fikk en liten luke ned til resten av spurterne. Gårsdagens vinner, Galimzyanov, kom som en kanonkule på de siste meterne, men han klarte akkurat ikke å hente inn Guarnieri.

Nummer fem med brukket bakhjul
Det mest gledelige, sett med norske øyne, var at Alexander Kristoff slo til med en flott femteplass. Nordmannen har den siste tiden slitt med magetrøbbel, men i dag var han tilbake i teten. Ikke bare hang han med i et klart uttynnet felt, han spurtet også fint. Det til tross for et teknisk uhell på slutten.

- Bakhjulet var ødelagt så kjedet hoppet når jeg stod og tråkket. Jeg måtte derfor sitte hele spurten, men hadde gode bein, så da ble det en femteplass, skriver BMC-rytteren på sin egen facebookside.

Torsdag avgjøres tredagers De Panne med to etapper. Tempoetappen senere i dag vil avgjøre sammendraget.

Ny sammenlagtleder
Den 111 kilometer lange etappen bød ikke på de store utfordringene, og heller ikke den mest offensive syklingen. Ikke før det var knappe tre mil igjen til mål fikk noen ryttere gå. Da stakk de to unge spurterne Jens Keukeleire og Boy Van Poppel.

Med angrepet startet også hardkjøret, og feltet sprakk opp. Vacansoleil måtte slite hardt for å holde feltet samlet og flere ryttere kjørte fra og opp til de to i front. Det nederlandske laget fikk litt hjelp av HTC-Columbia, og sammen klarte de å samle det rimelig tynne hovedfeltet.

Colnago-rytter Federico Canuti svarte direkte og prøvde lykken på egenhånd. Italieneren hadde godt trykk i pedalene, og med fem kilometer igjen hadde han 20 sekunder på feltet. Da han ble hentet to kilometer fra mål gikk Thomas Vaitkus kontra. Feltet jaktet hardt, men det så ut som at Vaitkus skulle holde unna helt inn. Slik gikk det ikke, for 50 meter fra mål ble han passert av Guarnieri.

Siden Vacansoleil holdt feltet samlet stort sett hele dagen, var hele feltet med og spurtet på den etappens innlagte mellomspurt. Der var ledene Westras lagkamerat Roman Feillu som var raskest i denne spurten, men andremann i sammendraget før etappen, Bert De Backer, tok to bonussekunder, og ovetok med det sammenlagtledelsen før ettermiddagens tempoetappe.

Mannefall
Det var typisk grått og vått belgisk vårdag som ventet rytterne i dag. Med Flandern Rundt om bare noen dager var det mange av rittets store navn som valgte å trekke seg allerede før dagens første etappe. Peter Sagan, Stijn Devolder, Alessandro Ballan og Filippo Pozzato var blant rytterne som valgte å ikke ta noen sjanser.

Det meldes at Bradley Wiggins, en av favorittene på ettermiddagens tempoetappe, ikke klarte tidslimiten på etappen. Briten var uansett ute av kampen om sammenlagtseier ettersom han tapte over fem minutter til teten på onsdagens etappe.

Resultater:
1. Jacopo Guarnieri (Liquigas - Cannondale) 02:32:11
2. Denis Galimzyanov (Katusha) s.t
3. Jimmy Casper (Saur - Sojasun) s.t
4. Kenny Van Hummel (Skil-Shimano) s.t
5. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) s.t
6. Gerald Ciolek (Quickstep Cycling Team) s.t
7. Michal Kwiatkowski (Radio Shack) s.t
8. Mirco Lorenzetto (Team Astana) s.t
9. Jacob Keough (UnitedHealthcare Presented By Maxxis) s.t
10. Stijn Neirynck (Topsport Vlaanderen - Mercator) s.t

Sammenlagt:
1. Bert De Backer (Skil-Shimano) 12:02:52
2. Lieuwe Westra (Vacansoleil - DCM) +2
3. Arnoud Van Groen (Veranda's Willems - Accent) +4
4. Dmitriy Muravyev (Radio Shack) +6
5. Romain Feillu (Vacansoleil - DCM) +7
6. Aidis Kruopis (Landbouwkrediet) +10
7. James Vanlandschoot (Veranda's Willems - Accent) s.t
8. Stijn Neirynck (Topsport Vlaanderen - Mercator) s.t
9. Mark Renshaw (HTC - High Road) s.t
10. Vladimir Gusev (Katusha) s.t

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.