Kristoff usikker på VM-plass

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Laget er ikke tatt ut ennå, sier nordmannen.

21.09.13 12:39

Lagtempoen i VM er Alexander Kristoffs eneste mulighet til å delta i årets sykkel-VM.

Katjusja-rytteren planlegger å avslutte sesongen med den beintøffe øvelsen som holdes på søndag, men det er langt fra sikkert at nordmannen får sykle.

Mannen som kanskje har vært Norges best syklist i år har nemlig ikke fått bekreftet at han får en plass blant russernes seks utvalgte.

Ikke tatt ut
Katjusja har sendt ni mann ned til Italia, hvor det endelige uttaket tas på fredag.

- Laget er ikke tatt ut ennå. Det var rolig i dag, men i morgen skal det være hardere, sier Kristoff til procycling.no tirsdag kveld.

- Det er ni mann her nede, så ingen er sikre. Det blir spennende å se. Jeg håper at jeg får kjørt når jeg først har tatt turen ned hit. Alle de beste temporytterne er her, så det blir spenne å se om jeg blir tatt ut.

Testes på onsdag
Onsdag skal rytterne sykle drag på egenhånd for å sjekke hvordan formen er. Det vil passe de typiske tempohestene best, men på en lagtempo er det ikke bare hvor fort man kjører som har noe å si.

- Det nytter ikke å kjøre fort alene hvis man ikke klarer å sykle sammen med andre.

Kristoff har slitt med diverse ting etter Tour de France, men har vist gjennomgående god form hele sesongen. Det er også tilfelle fem dager før en eventuell VM-deltakelse i Firenze.

- Jeg føler meg som normalt, så jeg satse på en plass, avslutter Alexander Kristoff.

PS: José Azevedo blir ny sportsdirektør i Katjusja neste sesong. Kristoff visste ikke dette da procycling.no snakket med ham. Portusgiseren, som syklet Tour de France med Lance Armstrong i 2004 og 2005, har i år vært sjef for RadioShack.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.