Fredag offentliggjorde russiske Katjusja nimannslaget sitt til Tour de France.

Der ble det klart at Alexander Kristoff er med. Samtidig er også Joaquim Rodriguez tatt ut. Spanjolen har ambisjoner i kampen om den gule trøya.

- Hovedmålet vårt er å kjempe om den gule trøya med Rodriguez, forteller sportsdirektør Valerio Piva.

Det betyr at Kristoff ikke kan vente seg mye støtte på de flate etappene, i og med at hjelperytterne på laget vil konsentrere seg om å beskytte Rodriguez og spare krefter til de tøffeste etappene.

- Jeg er sikker på at Kristoff kommer til å gjøre en bra jobb på spurtetappene. Han er i strålende form, men vi ikke kommer til å kjøre opptrekkstog eller hjelpe ham noe særlig i avslutningene i og med at Rodriguez er hovedmålet vårt. Han , forklarer sportsdirektøren.

Nordmannen hadde en lignende situasjon i Sveits rundt. Der fikk han også begrenset hjelp i spurtene, likevel vant han den femte etappen foran Peter Sagan.

- Han må klare seg selv på spurtetappene. Jeg håper også at han kan hjelpe laget og Rodriguez på noen av de tøffere etappene, sier Piva.

Les også: Kristoff: - Min største seier

Katusha stiller med følgende ni ryttere i Tour de France: Pavel Brutt, Alexander Kristoff, Aliaksandr Kuchynski, Alberto Losada, Daniel Moreno, Joaquim Rodriguez, Gatis Smukulis, Yuriy Trofimov og Eduard Vorganov.

Med 25-åringen bekreftet klar for årets tour er tre nordmenn påmeldt til sykkelfesten som starter på Korsika 29. juni. Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har også fått grønt lys til å delta. Det er fortsatt usikkert om Thor Hushovd vil sykle rittet.

Les også: Nordhaug klar for Tour de France
Les også: Disse skal Boasson Hagen kjøre med i touren