*Nettavisen* Sport.

Kristoff vant i Alta: – En deilig seier

Syklist Alexander Kristoff (Team Katjusja) sykler inn til 10.-plass under første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway på Nordkapp torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Alexander Kristoff viste seg igjen fram som spurtkonge da han fredag seiret på den 2. etappen i Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd måtte ta til takke med annenplassen.

Etter 207 kilometer på sykkelsetet fra Honningsvåg til Alta var det duket for massespurt. Der var det aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne. Kristoff snek seg fram langs siden av feltet og slo til. Ingen kunne følge Katjusja-rytteren, som til slutt slo Hushovd med omtrent en sykkellengde.

– Det var deilig å få den. Det var kaos i feltet der. Vi (Katjusja) hadde ikke så mye opptrekk, men flere gjorde en veldig god jobb for å få meg fram, sa Kristoff til TV 2.

Hushovd stivnet

Thor Hushovd havnet et stykke bak i feltet på rittets første etappe, som gikk til Nordkapp torsdag. Men på fredagens etappe var det mulig å se noe av BMC-rytterens tidligere storhet i en massespurt.

– Jeg hadde håpet på å vinne, men Kristoff er vanvittig sterk. En liten periode trodde jeg at det skulle gå, men så stivnet beina. Jeg måtte ha vært sterkere om jeg skulle slått ham, sa Hushovd.

– Hushovd så sterk ut på slutten. Jeg er veldig glad jeg klarte å ta det, sa Kristoff.

I kampen om sammenlagtseieren kjørte Kristoff seg opp til en 4.-plass med fredagens seier. Torsdagens etappevinner, Belkin-rytteren Lars Petter Nordhaug, beholder sammenlagtledelsen halvveis i firedagersrittet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.