Kristoff var sjanseløs

STIVNET: Alexander Kristoff stivnet da spurten gikk i Grand Prix Cycliste de Quebec.

STIVNET: Alexander Kristoff stivnet da spurten gikk i Grand Prix Cycliste de Quebec. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Alexander Kristoff stivnet i Quebec.

12.09.14 23:46

Alexander Kristoff var i en sterk posisjon, men han var sjanseløs da spurten gikk i sykkelrittet Grand Prix Cycliste de Quebec fredag.

Den norske Katjusja-rytteren var proppfull av melkesyre og hadde ingenting å svare med i den slake oppoverbakken inn mot mål. Kristoff trillet inn i mål på 21.-plass.

– Det var en ganske mye brattere avslutning enn det TV-bildene viste. Jeg var tom for krefter og fikk det tøft. Posisjonen var veldig bra, og sånn sett gjorde jeg ting riktig. Men det hjelper lite når beina er full av syre, sa Kristoff til NTB.

Australske Simon Gerrans viste derimot superkrefter og vant det canadiske verdenstourrittet. Tom Dumoulin fra Nederland syntes først å ta hjem seieren, men Gerrans kom sterkt på de siste ti meterne og trillet først over målstreken.

– Når du skjønner at du er sjanseløs i spurten, blir du med en gang mye mer sliten. Jeg kunne endt i topp ti om jeg ikke hadde fått «gi opp»-følelsen. Gerrans var sterk, men dette var også et ritt og en avslutning som passet ham, forklarte Kristoff.

– Grei VM-form
Kristoff unngikk en velt da franske Arthur Vichot (FDJ) gikk i bakken rett bak ham litt under 100 meter fra mål.

– Jeg la ikke merke til det der og da, sa Kristoff.

Gerrans hadde en punktering med under to mil igjen av verdenstourrittet. Orica-syklisten syntes å ha gitt opp ettersom det drøyde litt før han fikk en ny sykkel, men den australske mesteren viste styrke og kom sterkt tilbake. Han vant også rittet i 2012.

Til tross for en skuffende plassering i Quebec føler Kristoff likevel at formen er nokså god før VM i Spania i slutten av måneden.

– Formen er grei. Jeg er fornøyd med å komme i riktig posisjon og være med når spurten går, men i dag var oppløpet for tøft. Jeg var tappet for krefter, og du må ha «freshere» bein om du skal lykkes i ritt som dette.

Ruller videre
Edvald Boasson Hagen deltok også i Canada, men han klarte ikke å henge med hovedfeltet. Han var i mål på 55.-plass, 41 sekunder bak vinnertiden.

Både Kristoff og Boasson Hagen skal sykle videre i Canada. Søndag deltar den norske duoen i Grand Prix de Montreal, som også er en del av verdenstouren.

– Der er ikke avslutningen like bratt, men rittet er kupert og tøft underveis. Det er vanskelig å si om jeg har større sjanser der. Men oppløpet passer meg bedre, mener Kristoff.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.