Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffer Reitan sensasjonelt klar for US Open

Rema-arving Kristoffer Reitan (20) blir tidenes første norske herrespiller i majorturneringen US Open i golf.

Det greide han gjennom en kvalifiseringsturnering på banen til Walton Heath Golf Club utenfor London, melder Norsk Golf.

– Det har vært en helt sinnssyk dag. Det var utrolig gøy å slå så mange gode golfspillere. Dette er rett og slett helt ekstremt, sier Reitan til golfmagasinet.

Neste uke spiller han i et stjernespekket felt. I US Open møter Tiger Woods, Jordan Spieth, Rory McIlroy og resten av verdenseliten opp.

Kult

Reitan kvalifiserte seg etter to runder på 69 slag. Han endte seks slag under par. Fasiten viste ni birdier, én eagle og fem bogeyer over 36 hull. Det holdt akkurat til en 12.-plass i en kvalifisering der de 14 beste spillerne tok seg til US Open.

– Det er veldig kult å kunne si at man er først til noe. Nå gleder jeg meg helt sykt til å spille min første major. Selv om jeg kommer til å være omringet av verdensstjerner, skal jeg våge å ta min plass og tenke at jeg er der for å gjøre jobben min, sier unggutten til Norsk Golf.

Droppet studiene

Det er tolv år siden sist en norsk spiller på herresiden tok seg til en majorturnering. Den gang spilte Marius Thorp som amatør i British Open.

Kristoffer Reitan, som er barnebarnet til Rema-gründer Odd Reitan, valgte tidligere i år å avslutte studiene ved University of Texas. Det gjorde han for å satse fullt på golf. Det har nå gitt resultater.

US Open starter torsdag i neste uke og går over fire dager.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken