Kristoffer Velde er solgt fra Haugesund til den polske serielederen Lech Poznan. Overgangen ble bekreftet av den polske klubben onsdag kveld.

- Det er gale fans her, jeg elsker det. Jeg har ikke spilt for dem ennå, men jeg så den siste kampen i fjor fra tribunen og stemningen var fantastisk. Jeg gleder meg til første kamp, ​​sier Velde selv til klubbens hjemmesider.

Følg overgangsvinduet direkte her!

Ifølge Nettavisens opplysninger aksepterte Haugesund nylig et bud fra Lech Poznan med en totalpakke på i overkant av ti millioner kroner. Den 22 år gamle kantspilleren ble observert på Gardermoen på vei til Polen tirsdag, før han onsdag har gjennomført medisinske tester og signert på en fireårsavtale med Lech Poznan.

Den polske storklubben topper Ekstraklasa med 41 poeng etter 19 serierunder.

Velde selv har ikke ønsket å kommentere noe til Nettavisen om den nært forestående de siste dagene. Hans agent Imad El Hammichi har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Velde leverte en meget solid 2021-sesong på midtbanen til Haugesund og noterte seg for sju scoringer på totalt 29 kamper i Eliteserien for laget fra vestlandet.

Han startet 26 kamper og kom inn som innbytter i tre av kampene. I tillegg til sju scoringer, bokførte han også åtte målgivende pasninger i løpet av sesongen.

Totalt har han notert seg for 43 målpoeng på 101 kamper i Eliteserien for Haugesund. Nå fortsetter han karrieren i polsk fotball.

Nylig solgte også Haugesund Niklas Sandberg til Viking. I tillegg har danske Benjamin Tiedeman Hansen forlatt klubben etter at kontrakten hans utløp.

Thomas Rogne spilte inntil nylig for Lech Poznan, men er ferdig i klubben.